/

A koronavírus harmadik hulláma már az utolsókat rúgja

5 millió 23 ezer beoltott és biztatóan alacsony számú új fertőzött.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár perccel 9 óra előtt megérkeztek a legfrissebb, hivatalos számok. 258 új fertőzött van, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 346 főre nőtt számuk. Elhunyt 41 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 560 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 670 205 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 102 581 főre csökkent. 1420 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.

A vírus visszaszorulását nagyban köszönhetjük az oltást felvevő személyek egyre növekvő számának, a hétvégén sikerült elérnünk az áhított 5 millió főt – erről be is számoltunk. Továbbra is lehetősége van mindenkinek időpontot foglalni védőoltásra, akik már regisztráltak rá. Jelenleg még elérhetőek a Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca vakcinák, illetve Sinopharm oltóanyagra is lehet időpontot kérni. Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel bárki ki tudja váltani a védettségi igazolványt. A kormány weboldalán részletesen is tájékozódhatnak az applikáció beüzemeléséről

Arról, hogy miként változtak a járványügyi korlátozások az alábbi cikkünkben olvashat:

(koronavirus.gov.hu)

Előző sztori

FIGYELEM! Lezárják a szegedi rakpartot

Következő sztori

Sok érdeklődőt vonzott az egészségmegőrzés Mórahalmon