Közélet

Ügyeleti rend lesz a hosszú hétvégén a patikákban

Ügyeleti rend lesz a hosszú hétvégén a patikákban

2021. április 1., csütörtök
Ügyeleti rend lesz a hosszú hétvégén a patikákban

Azt írták: április 3-án, szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati, pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában déli 12 óráig tartanak nyitva, utána pedig az ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is - ismertették.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódnia awww.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/oldalon.

A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.