Többen sorokra számítottak, de úgy néz ki, könnyen megy a vásárlás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megnéztük, milyen a nyitás első napja Szegeden, mennyire borítja fel a négyzetméteralapú szabály a vásárlásokat. Egyelőre úgy tűnik: semennyire.

Az új szabály szerint 10 négyzetméterenként 1 fő tartózkodhat az adott üzletben. Ez adhatott némi okot az aggodalomra, többen sorokra és várakozásra számítottak, de úgy néz ki: simán lehet vásárolgatni.

Városszerte több bevásárlóközpont és bolt is feltüntette vásárlói számára, hogy egyidejűleg hányan tartózkodhatnak az épületben – persze ez kötelező is.

TÖBB ÜZLETBE PEDIG CSAK KOSÁRRAL ENGEDIK BE A VÁSÁRLÓKAT, NÉZELŐDNI MOST NEM LEHET. ANNYI KOSÁR VAN CSAK UGYANIS, AMENNYI VÁSÁRLÓ BENT LEHET EGYSZERRE.

A négyzetméter alapú korlátozás mellett a nyitvatartási idők is változtak: tovább lehet vásárolni.

Emlékeztetőül, mától tehát:

  • A kijárási tilalom időtartama szűkül: a korábban érvényben lévő este 8 órától reggel 5-ig tartó időszakkal szemben este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszak lesz.
  • Az üzletek kötelező zárva tartási időszaka szűkül: az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lesznek nyitva, míg a korábbi szabályok szerint reggel 5 óra és este 7 óra között voltak nyitva.
  • A nyitva tartó boltok köre bővül: a március 8. óta zárva tartó üzletek (ruhaboltok, plázában lévő üzletek, bútorboltok) újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók, de újfajta korlátozások szerint. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín nem köteles zárva tartani.
  • A vendéglátóegységek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben (ez így van már tavaly november óta), csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
Előző sztori

Visszatért: kicsit lefogyott, de jól néz ki Botka László!

Következő sztori

Megtalálták a konténert, ahol Szabó Bálint raboskodott!