Szentkirályi Alexandra: A kormány mindent megtett az iskolák biztonságos nyitásáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth Rádió, Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt az alsó tagozatok újranyitásáról. 

A kormányszóvivő felidézte, hogy az elmúlt hetekben beoltották azokat az iskolai, óvodai és bölcsődei pedagógusokat, akik ezt kérték. Az iskolákat fertőtlenítették, a nyitást követően pedig visszatérnek a korábbi protokollok, mint a testhőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás.

A KORMÁNY MINDENT MEGTETT ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MINDEN LEHETSÉGES MÓDON VIGYÁZZUNK A GYERMEKEINKRE.

– mondta a Szentkirályi Alexandra, aki ezen kívül felhívta a figyelmet arra, hogy az alsó tagozaton a fertőzés aránya fele, harmada a felső tagozatosnak, mert az alsósok csak néhány, állandó tanítóval vannak kapcsolatban, még nincs osztálybontás, “nem keverednek a gyerekek”.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy az uniós vakcinaszállítmányok késedelmes érkezése miatt tárgyaltak a kínai partnerekkel, ennek eredményeként a májusra esedékes szállítmány egy részét át tudták ütemezni áprilisra, így a 400 ezer áprilisra esedékes vakcina mellett 600 ezer, eredetileg májusban esedékes oltóanyagot is még ebben a hónapban szállít a kínai partner. Emellett várnak 280 ezer orosz vakcinát is.

Előző sztori

Meg sem jelent, már gyűlölték az új katolikus szemléletű történelemkönyvet – Pedig jó, sőt!

Következő sztori

Orbán Viktor is reagált a Szuperligára