Orbán Viktor: Május 10-én nyitnak a középiskolák, és csak írásbeli érettségi lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a mostani járványban a brit mutáns pusztít. Ugyanaz a vírus, de más a tűzereje. Most a zárásokkal nem lehet visszaszorítani a vírust – tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, hogy mindenki békés életre vágyik. A kérdés, hogy mikorra jutunk el oda, ahol a britek vannak. Ahhoz, hogy legyőzhessük a vírust, ahhoz regisztrálni kell, és mára már több mint 4 millió ember regisztrált. Ez azonban még kevés, és kampányt indítanak, hogy még többen vegyék rá magukat a regisztrálásra – magyarázta.

MÁR 2,7 MILLIÓ EMBERT OLTOTTUNK BE, ÉS MÁJUS ELEJÉRE 4 MILLIÓ LESZ A BEOLTOTTAK SZÁMA.

– jelentette ki a Miniszterelnök.

Május elejétől számítva 10 naponként egymillió oltást tudunk majd beadni, így június elejére 7 millió beoltott lehet, de ehhez elég regisztrált kell.

Orbán Viktor elmondta, hogy a labdarúgó-EB elejére mindenkit beoltanak, aki regisztrált. Orbán Viktor mindenkinek köszönetet mondott, hogy betartották az este 8 órakor kezdődő kijárási tilalmat. Az emberek példás fegyelemmel tartották be a korlátozásokat.

Április 19-én elérjük a 3.5 millió beoltottat, utána lehet a következő lépést megtenni a nyitásban. De közel vagyunk ahhoz, hogy a védettségi igazolvánnyal közösségi eseményeken részt vehessünk, azaz

Védettségi igazolvánnyal koncertre, moziba, étterembe menjünk

– mondta Orbán Viktor.

Még nincs döntés a 16-18 évesek oltásáról.

ÚGY DÖNTÖTT AZ OPERATÍV TÖRZS, HOGY A KÖZÉPISKOLÁK CSAK MÁJUS 10-ÉN NYITNAK. CSAK ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI LESZ

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogyha elérjük a 4 milliós létszámot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek és a közösségi események. Most egyelőre az iskolák újranyitása következik – tette hozzá.

A teljes interjút itt lehet meghallgatni:

(via Origo)

Előző sztori

Szegeden is megkezdik a várandós és szoptató anyák oltását

Következő sztori

390 felett a fertőzések száma Csongrád-Csanád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek