Nüánszokon múlhat Nagy Péter kvótája

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mint ismeretes, Nagy Péter lökésrekorddal nyolcadik lett a moszkvai súlyemelő Eb-n. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője elégedett a teljesítményével, ugyanakkor elmaradt az előzetesen maga által is várt 410 kilogrammos összeredménytől, így egyelőre kérdőjeles, hogy szerez-e kvótát a tokiói olimpiára.

– Abszolút elégedett vagyok, hiszen az edzésen nem tudtam ekkorát emelni, ugyanakkor a tervezett 410 kg elmaradt, de ezzel együtt pozitívan értékelem az Eb-t – összegezte teljesítményét a hazatérését követően a szegedi óriás, aki 404 kilogrammal zárt összetettben.

Pengeélen táncol

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából is fontos volt, hogy Nagy jól szerepeljen a kontinensviadalon. A súlyemelő úgy látja, nagyjából 50 százalék esélye van arra, hogy részt vegyen a tokiói ötkarikás játékokon.

– Pengeélen táncolok: vagy éppen kicsúszok, vagy pont beférek a mezőnybe. Még csak most jön a többi kontinensbajnokság – már ahol megtartják –, és azok nagyban befolyásolhatják a kvótaszerzést – mondta Szeged legerősebb olimpikonja. Hozzátette, az olimpiai kvalifikációról a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség dönt majd várhatóan május végén, de legkésőbb június elején, addig pedig marad a bizonytalanság és a várakozás.

Nem befolyásolta a csúszás

A 35 éves súlyemelő úgy véli, ha tavaly nem halasztják el az olimpiát, nagyjából ugyanekkora esélye lett volna a kvalifikációra. Kitért arra is, hogy 2019-ben magasabb edzettségi szintről lépett át a 2020- as idénybe, mint egy évvel később, ezért is nagy szó, hogy sikerült hasonló teljesítményt produkálnia.

Nincs megállás

Nagy Péter lapunknak elmondta, az Eb-t követően továbbra is gőzerővel készül nap mint nap, hogy formában tartsa magát. Szombaton csapatbajnokságon vesz részt Spanyolországban, azt követően pedig a magyar csapatviadalon méretteti meg magát.

Három a magyar igazság!

Nagy Péter hazánkat egyedüli emelőként képviselte a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián. A rendkívül erős mezőnyben első nekifutásra 416 kg-os eredménnyel a 11. helyet szerezte meg, majd négy évvel később javított egy pozíciót és 420 kg-mal a 10. lett. Most gőzerővel készül Szegeden, hogy a harmadik olimpiáján is részt vehessen.

Előző sztori

BRUTÁLIS: Egy panzióban verhette halálra feleségét egy férfi Szegeden!

KÉPGALÉRIA
Következő sztori

Szegedi sporttörténelem: bajnoki elődöntőben a Szedeák