Nem minden szülő elégedett a kedvezményes tanulóbérletekkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzati kiadványban - némileg váratlanul és későn - jelent meg, hogy az iskolák jövő hétfői újranyitása miatt ötven százalékos kedvezményt adnak a hónap közepétől megvásárolt áprilisi diákbérletekre.

Mint írják, Botka László Szeged polgármestere egyeztetve a Szegedi Közlekedési Társasággal és a Volánbusszal arról döntött, április 15-étől, egyszeri lehetőségként az áprilisi tanulóbérletek 2000 forintos áron megvásárolhatók.

Ami viszont roppant fontos, hogy ezt a kedvezmény csak a papír alapú bérleteket érinti, ezáltal ha valaki telefonos applikációval vásárolja meg a bérletét, arra nem tudnak egyszer kedvezményt biztosítani.

A több különböző helyen megjelent hír érthető módon a szülők figyelmét sem kerülték el, akik között akadt olyan is, akinek nem felhőtlen az öröme.

AZ ÁPRILISIT MÁR RÉG MEGVETTÜK TELJES ÁRBAN, KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!

– írja hozzászólásban egy szülő

A legtöbb kommentelő a kései értesítést nehezményezte

A jegyárak mellett egy másik hozzászóló kifejtette, hogy akkora tömegek utaznak a buszokon, villamosokon és trolikon, hogy a heringes dobozban is jobban elférnének.

Egyelőre nincs arról hír, hogy azoknak jár-e kompenzáció, akik már megvásárolták a havi tanulóbérleteket, viszont ahogy egy korábbi cikkünkből kiderül, a márciusi menetrend módosítása kapcsán bérletvisszaváltásra akkor nem volt lehetőség.

Előző sztori

A közeledő rektorválasztás miatt keverik botrányokba az SZTE-t – gyanítják az egyetemen

Galéria
Következő sztori

Fotók: Elkezdték ledózerolni a Cserepes sori piacot