Müller Cecília: A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiss Róbert rendőr alezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos megtartották az operatív törzs online sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília elmondta, hogy már minden harmadik ember megkapta legalább az első adag vakcinát. Hozzátette, hogy az egyéni védelmet csak a vakcina felvétele biztosítja, míg a közösségi védelmet az, hogy minél többen felveszik az oltást.

Hétfőn 34 ezer Moderna-vakcina érkezett, kedden pedig 280 ezer Pfizer, a héten pedig orosz és kínai oltóanyag is érkezik. Amellett, hogy minden oltópont működik, az országos tisztifőorvos elmondta, hogy honvédségi oltóbuszok is dolgoznak a kisebb településeken

ENNEK KÖVETKEZÉBEN JAVULNAK A JÁRVÁNYÜGYI ADATOK.

Müller Cecília megköszönte minden egészségügyi dolgozó kitartó munkáját. Hozzátette, kicsit csökkent az egészségügyre nehezedő nyomás, de még mindig sokan vannak kórházban.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy csak egészséges gyermeket engedjenek el az óvodába és iskolába, valamint az összes higéniás szabályt tartsák be az érintett intézmények. A pedagógusok soron kívüli beoltását befejezték a hatóságok. A harmadik oltási kampányban csak az oktatói dolgozók 32 százaléka jelent meg. A behívott 210 ezer pedagógusból 153 ezer ember kapott oltást. Összességében 200 ezer pedagógus van beoltva soron kívül.

Müller Cecília szólt arról is, hogy az összes vakcinát a világon veszélyhelyzeti körülmények között engedélyezték. Éppen ezért lehet, hogy mindegyik védőoltásból kell majd egy harmadik oltás. A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat.

Előző sztori

Ezek Fekete-Győr András legerősebb “válaszai” a fontos kérdésekre!

Következő sztori

A Magyar Falu program keretein belül indul pályázat a felelős állattartás elősegítésére