Közélet

Müller Cecília: A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat

Müller Cecília: A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat

2021. április 19., hétfő
Müller Cecília: A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat

Müller Cecília elmondta, hogy már minden harmadik ember megkapta legalább az első adag vakcinát. Hozzátette, hogy az egyéni védelmet csak a vakcina felvétele biztosítja, míg a közösségi védelmet az, hogy minél többen felveszik az oltást.

Hétfőn 34 ezer Moderna-vakcina érkezett, kedden pedig 280 ezer Pfizer, a héten pedig orosz és kínai oltóanyag is érkezik. Amellett, hogy minden oltópont működik, az országos tisztifőorvos elmondta, hogy honvédségi oltóbuszok is dolgoznak a kisebb településeken

ENNEK KÖVETKEZÉBEN JAVULNAK A JÁRVÁNYÜGYI ADATOK.

Müller Cecília megköszönte minden egészségügyi dolgozó kitartó munkáját. Hozzátette, kicsit csökkent az egészségügyre nehezedő nyomás, de még mindig sokan vannak kórházban.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy csak egészséges gyermeket engedjenek el az óvodába és iskolába, valamint az összes higéniás szabályt tartsák be az érintett intézmények. A pedagógusok soron kívüli beoltását befejezték a hatóságok. A harmadik oltási kampányban csak az oktatói dolgozók 32 százaléka jelent meg. A behívott 210 ezer pedagógusból 153 ezer ember kapott oltást. Összességében 200 ezer pedagógus van beoltva soron kívül.

Müller Cecília szólt arról is, hogy az összes vakcinát a világon veszélyhelyzeti körülmények között engedélyezték. Éppen ezért lehet, hogy mindegyik védőoltásból kell majd egy harmadik oltás. A legfontosabb, hogy most tegyük védetté magunkat.

https://www.youtube.com/watch?v=1G3E5Up3p_I

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.