Müller Cecília: A brit vírusvariáns a fiatalokra is nagyobb hatással van

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az ünnepek alatt több mint 260 ezer főt oltottak be. Eddig 2,4 millió beoltott van Magyarországon, ők legalább az első vakcinát megkapták már, a 65 év felettiek között 85 százalékos, a 85 év felettiek között pedig 95 százalékos az átoltottság - ismertette Müller Cecília az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. 

A brit vírus mutáns kapcsán az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a brit variáns a fiatalok körében is arat. Leszögezte, fontos az oltás, és mindenkit arra kér, vegye fel. Eddig 3,8 millióan regisztráltak, csak az utóbbi 5 hétben jelentkeztek az oltásra másfél millióan többen, mint korábban.

Müller Cecília ismertette, hogy a pedagógusok oltása rendben zajlott, továbbá szerdán több mint 260 ezer adag Pfizer-vakcina jön, ebből folytatják a pedagógusok második körös oltását.

Bár változatlanul magas szinten, stagnál a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben, és mint mondta, jelentős csökkenést egyelőre nem tapasztaltak sehol

zárta mondandóját az országos tiszti főorvos

Kiss Róbert alezredes ismertette: a hosszú hétvégén közterületen 3851, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein 68, kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 30 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

Beszámolt arról, hogy a hosszú hétvégén sokan választották kikapcsolódásképp a parkokat, zöldterületeket. Múlt pénteken a főváros I. kerületében a Filozófusok kertjében kellett intézkedniük, ahol fiatalok nagy számban gyűltek össze maszk nélkül. Összesen 18 emberrel szemben intézkedtek szabálysértés miatt.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések közül eddig 313 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 719-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Előző sztori

A kupadöntővel és a rájátszással megkoronázhatja szezonját a Szedeák

Következő sztori

A Hertha kirúgta Petry Zsoltot a nyilatkozata miatt

Legutóbbi hasonló cikkek