Közélet

Müller Cecília: A brit vírusvariáns a fiatalokra is nagyobb hatással van

Müller Cecília: A brit vírusvariáns a fiatalokra is nagyobb hatással van

2021. április 6., kedd
Müller Cecília: A brit vírusvariáns a fiatalokra is nagyobb hatással van

A brit vírus mutáns kapcsán az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a brit variáns a fiatalok körében is arat. Leszögezte, fontos az oltás, és mindenkit arra kér, vegye fel. Eddig 3,8 millióan regisztráltak, csak az utóbbi 5 hétben jelentkeztek az oltásra másfél millióan többen, mint korábban.

Müller Cecília ismertette, hogy a pedagógusok oltása rendben zajlott, továbbá szerdán több mint 260 ezer adag Pfizer-vakcina jön, ebből folytatják a pedagógusok második körös oltását.

Bár változatlanul magas szinten, stagnál a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben, és mint mondta, jelentős csökkenést egyelőre nem tapasztaltak sehol

zárta mondandóját az országos tiszti főorvos

Kiss Róbert alezredes ismertette: a hosszú hétvégén közterületen 3851, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein 68, kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 30 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

Beszámolt arról, hogy a hosszú hétvégén sokan választották kikapcsolódásképp a parkokat, zöldterületeket. Múlt pénteken a főváros I. kerületében a Filozófusok kertjében kellett intézkedniük, ahol fiatalok nagy számban gyűltek össze maszk nélkül. Összesen 18 emberrel szemben intézkedtek szabálysértés miatt.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések közül eddig 313 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 719-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.