Megszabadult a nyomkövetőjétől, majd megszökött

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség kezdeményezte annak a férfinak a letartóztatását, aki levágta a lábáról a nyomkövetőjét, majd megszökött a házi őrizetből.

A közlemény szerint a gyanúsított 2020. október elejétől december közepéig volt letartóztatásban lopás miatt. A bíróság akkor megszüntette a letartóztatását és bűnügyi felügyeletet rendelt el, ami szerint heti két napon hagyhatta el lakóhelyét két órákra, viszont csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására, vagy gyógykezelés céljából.

A gyanúsított 2021. április 6-án délután levágta magáról az eszközt, majd ismeretlen helyre távozott. A rendszer jelzésére a helyszínre érkező rendőrjárőrök az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg.

A gyanúsítottat végül 2021. április 9. napján a reggeli órákban vették őrizetbe a rendőrök. Megállapítást nyert az is, hogy szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság átváltoztatása miatt büntetés-végrehajtási intézetbe kellene bevonulnia, melyről tudomást szerzett és részben emiatt távozott ismeretlen helyre.

A főügyészség indítványt nyújtott be a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Elhunyt Szabó László, aki új külsőt alkotott a Tévémacinak

Következő sztori

Müller Cecília: Pótidőpontot biztosítanak a kimaradt pedagógusoknak

Legutóbbi hasonló cikkek