Maruzsa Zoltán: az óvodában és az alsó tagozaton a korábbi protokoll lesz érvényben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Operatív Törzs jelentkezik a szokásos napi tájékoztatójával a hazai járványhelyzet kapcsán.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt mondta, hogy április 19-től az óvodákban és az általános iskolák alsós tagozatában visszatér a jelenléti oktatás. A többi évfolyamon május 10-től lesz így – tette hozzá. Hozzátette: Maruzsa Zoltán közölte 200 ezer oktatási dolgozót oltottak be a bölcsődéktől a gimnáziumokig.

Az általános iskolák alsó tagozatában nincsenek szaktanárok, így mindenki együtt van. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az alsó tagozaton korábban is kisebb volt a fertőzési ráta.

AZ ÓVODÁK ÉS AZ ALSÓ TAGOZATON A KORÁBBI PROTOKOLLHOZ TÉRÜNK MAJD VISSZA, ÍGY KÖTELEZŐ LESZ A HŐMÉRSÉKLETMÉRÉS, A FERTŐTLENÍTÉS ÉS A TÁVOLSÁGTARTÁS.

mondta az államtitkár.

Ismét működik majd a minisztériumban a korábbi ügyeleti rendszer. A nemzeti Pedagóguskar vezetője üdvözölte a kormányzati döntést, valamint a PSZ is. Az osztályok megfelezését nem lehet végrehajtani, mivel nincsen kétszer ennyi pedagógus a mostani rendszerben, és túlórát sem lehet elrendelni – ismertette az államtitkár.

Nem lehet elvárni a tanároktól a dupla munkát, így az alsó tagozaton nem lesz digitális oktatás – mondta az államtitkár. Maruzsa közölte, hogy aki 250 óránál többet hiányzik, és nem osztályozható, az osztályozó vizsgát tehet majd.

A tanév még nem ért véget, tudom, hogy ellenszélben kell dolgozni, vannak, akik azon dolgoznak, hogy a nyitás ne sikerüljön, és vannak, akik egyszerűen félnek, ez teljesen rendben van. A hiányzást igazolt hiányzásként kell elismertetnie a szülőnek. Az oktatást ki kell nyitni, nem maradhat az ország örökké bezárva – zárta gondolatait.

(via Origo)

Előző sztori

Nem tüntették volna ki a "trágár és szexista" szegedi professzort, ha előbb tudják, miket beszél

Következő sztori

Egy "kis" fenekelésnek is súlyos következményei lehetnek a gyermeki agyban

Legutóbbi hasonló cikkek