Magányos nőket kifosztó férfiakat ítéltek el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Jogerősen 8 év és 13 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla két férfit, mert magányosan élő idős nőket raboltak ki 2018-ban - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A vádlottakat többrendbeli rablás és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az elsőrendű vádlott 2018. április 25-én Dunaföldváron – eddig ismeretlenül maradt társával – egy 88 éves nőt támadott meg a lakásában: földre rántotta, a nyakát leszorította, a száját befogta, miközben társával pénzt követelt tőle. Miután azonban a sértett segítségért kiabált, elszaladtak. Az idős asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ezt követően három társával – akik közül ketten az elkövetéskor még fiatalkorúak voltak – elhatározta, hogy egyedül élő, idős asszonyokat rabolnak ki. Néhány hónap alatt hat bűncselekményt követtek el.

Az elsőrendű vádlotthoz hasonlóan fiatal felnőtt korú negyedrendű vádlott ezek közül ötben vett részt.

A sértettek mind hetvenesztendősnél idősebbek, és volt köztük, aki már a nyolcvanadik életévét is betöltötte. A bűncselekményekre mindig este-éjszaka került sor. A vádlottak az elkövetéskor maszkot és kesztyűt viseltek. Az egyik asszony a bántalmazás következtében életveszélyes, másikuk súlyos sérülést szenvedett, a többiek sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlottak alkalmanként 2470 és 35 ezer forint közötti összeget raboltak, ám az utolsó alkalommal 800 ezer forintot zsákmányoltak. A pénzt az elsőrendű vádlott osztotta szét társai között.

Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a fiatalkorú vádlottak esetében jogerőssé váló ítéletében négy és fél, illetve öt és fél év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a csoport két tagjára.

A táblabíróság pedig most helybenhagyta a két felnőttkorú vádlottra kiszabott szabadságvesztés mértékét, de a negyedrendű vádlottnak is – börtön helyett – fegyházban kell letöltenie büntetését. A táblabíróság emellett a bűncselekményekben sofőrként is közreműködő férfit két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Előző sztori

Ők lehetnek az SZTE kuratóriumi tagjai

Következő sztori

Jogerős: lehet BÖRTÖNVÁLOGATOTTNAK nevezni a szegedi városvezetést!