Sport

Kupadöntőben a Szeged! Jöhet címvédés?

Kupadöntőben a Szeged! Jöhet címvédés?

2021. április 11., vasárnap
Kupadöntőben a Szeged! Jöhet címvédés?

A szegediektől a sérült Luka Stepancic és Nik Henigman hiányzott, a veszprémieknél viszont visszatért a válogatott kapus Borbély Ádám, akinek március elején eltörött a kézközépcsont a bal kezének kisujja fölött.

Esélyeshez méltóan kezdett a Szeged (4-1), és bár a VKKFT felzárkózott 5-4-re, Tombor Csaba vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert játékosai elkezdtek kapkodni, ami hibákhoz vezetett, így az ellenfél 8-4-re ellépett. A címvédő bokasérülés miatt elveszítette a szlovák Martin Stranovskyt, ám a lendülete nem tört meg, Bogdan Radivojevic vezérletével a 22. percben tíz góllal vezetett, a szünetben pedig már 23-11 volt az állás.

A második félidőben is remekül védekezett a Szeged, ellenfele sok lövést rontott, így a csongrádiaknak volt alkalmuk több taktikai variációt - például a létszámfölényes támadójátékot - gyakorolni. A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül védett, ezt kihasználva együttese a vártnál is nagyobb különbséggel, húsz találattal nyert.

LEGEK

A mezőny legeredményesebb játékosa Radivojevic volt, aki mind a nyolc lövését gólra váltotta. Mikler hat, Alilovic 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A veszprémieknél a két legendás játékos, Éles József és Fazekas Nándor fiai, Éles Benedek és Fazekas Gergő öt-öt találatig jutottak.

Veszprémi KKFT–MOL-Pick Szeged 21–41 (11–23)
Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. V:
 Bócz, Wiedemann
Veszprémi KKFT: Borbély Á. 1 – Tóth P., Kristóf M. 2, Bugyáki, VAJDA H. 4, FAZEKAS G. 5, Hári. Csere: Miklós G. (kapus), Éles B. 5 (2), Tóth A. 1, Seregi 1, Szeitl L., Somogyi B. 2, Szakály, Széles, Szmetán P. Edző: Tombor Csaba
Szeged: Mikler – B. RADIVOJEVICS 8 (4), KASPÁREK 4, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, J. Källman 2. Csere: ALILOVIC (kapus), Gaber 3, M. Stranovsky, J. Canellas 2, Zsitnyikov 1, MACKOVSEK 5, IFJ. ROSTA M. 3, Sostaric 5. Edző: Juan Carlos Pastor

Kiállítások:6, ill. 6 perc
Hétméteresek:
2/2, ill. 4/4

Korábban:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)

HÉTFŐI PROGRAM

a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 17.30 döntő: Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 19.45

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.