Brutális díjemelés Szegeden: “Isten óvja Magyarországot attól a baloldaltól, mint a szegedi!” – írta az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben reagált a szegedi vállalkozókat érintő díjemelésre az ellenzék. De még milyen közleményben!

Amint arról a SzegedMa beszámolt, brutálisan megemelte a közterület-használati díjakat a szegedi önkormányzat. Egyes vállalkozók szerint ezzel “kést döfött” beléjük a városvezetés.

A hírre reagált a szegedi ellenzék is, mert szerintük

“brutális sarccal végzi ki a szegedi vendéglátósokat a Botka vezette önkormányzat”.

A szegedi fidesz azt írta: “brutális adóemelésbe kezdett a Botka László vezette Szegedi Önkormányzat: egy vendéglátós, aki eddig 160 ezer forintot fizetett 32 négyzetméter teraszért, jövőre 515 ezer forintot kell hogy fizessen, 2024-ben pedig már 773 ezer forintot.

Ez az eset is tökéletesen megmutatja, hogy a baloldal csak az adóemelésben és az emberek megsarcolásában tud gondolkodni, szemben a kormánnyal, mely válság idején is csökkenti az emberek terheit, és célzott bértámogatásokat nyújt annak érdekében, hogy megmaradjanak a magyarok munkahelyei, valamint elengedte a bérleti díjakat az állami ingatlanok teraszai után

– hangsúlyozták.

“Ahogyan világszerte, úgy idehaza is a vendéglátást és a turizmust érintette legérzékenyebben a koronavírus-válság: ez az a szektor, mely Európa-szerte szenved attól, hogy eltűntek a vendégek és eltűntek a turisták. A helyzetre a vendéglátó-szektor többféleképpen is reagált, volt, aki bevezette a házhozszállítást, míg mások szélesítettek az elérhető termékeik választékát, és így tovább. Egy vállalkozó a válságot szeretné túlélni, ez természetes” – közölték.

Az azonban nem természetes – írják, hogy

“Botka Lászlóéknak egyetlen dolog jut eszükbe, ha nehézségekkel szembesülnek: a brutális adóemelés! Ez a gyakorlat ahelyett, hogy megoldaná a válságot, csak tovább mélyíti azt, ez az út nem a válságból kifele visz bennünket, hanem válságba taszítja az érintett vendéglátósokat, munkaadókat”.

– jelentette ki a szegedi fidesz.

“Mielőtt a városháza közpénzekből jól tartott propagandistái ismételten lehazugoznák a Szegedi Fideszt, jelezzük, Szegednek van pénze, hiába sírnak állandóan a baloldali városvezetők, a kormány senkit, az önkormányzatokat, és Szeged polgárait sem hagyja cserben” – írták a közleményben. Hozzátették: “Botkáék brutális mértékű adóemelése tökéletesen megmutatja, mire számíthatunk, ha 2022-ben a szivárványbaloldali koalíció jutna esetleg hatalomra: kíméletlen, embert nem ismerő, brutális adóemelések, az emberek totális megsarcolása, megszorítások, és a magyarok újbóli elszegényítése.

“Isten óvja Magyarországot attól a baloldaltól, mint a Szegedi!”

– zárták végül a közleményt.

Előző sztori

Két gólos győzelem Tatabánya ellen

Következő sztori

Orbán Viktor: Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok

Legutóbbi hasonló cikkek