Politika

Hazudozással vádolja az önkormányzati kiadványt a szegedi ellenzék

Hazudozással vádolja az önkormányzati kiadványt a szegedi ellenzék

2021. március 15., hétfő
Hazudozással vádolja az önkormányzati kiadványt a szegedi ellenzék

Mutatjuk a közleményt:

"Az 1848-as forradalom egyik legfőbb törekvése a sajtószabadság kivívása volt. Később Deák Ferenc, a haza bölcse azt mondta, szíve szerint a sajtótörvény egyetlen paragrafusból állna: "Hazudni nem szabad". Csak azt kérjük a szegedi emberek adójából fenntartott szeged.hu-tól, hogy ezt az egy törvényt tartsa magára kötelezőnek; egyben a Szegedi Fidesz helyreigazítást követel Tápai Péter alelnök és önkormányzati képviselő szavainak meghamisításáért.

Tápai Péter, a Szegedi Fidesz alelnöke a napokban sajtótájékoztatón ismertette, nem igaz a baloldali városvezetés által sulykolt propaganda-hazugság, hogy a magyar kormány kivérezteti Szegedet. Alelnökünk számokkal bizonyította: a Fidesz-vezette kormányzat  jelentős forrásokat biztosít Szeged részére 2010 óta.

Tápai ismertette a számokat, vagyis azt, hogy 2010 óta Szegedre 757,5 milliárd forintot irányított a kormány. Ebből a hatalmas összegből egyedül az önkormányzat számára a kormányzat 67,7 milliárdot fizetett ki különböző fejlesztésekre 2010 és 2018 között.

A kormányzat azonban rendelkezésre bocsátotta a már megítélt, de még ki nem fizetett támogatások mértékét is. E szerint 2018 júniusa és 2020 vége között Szegednek összesen 825 milliárd forintot ítélt meg a kormány, ebből egyedül a Szeged önkormányzatának megítélt támogatás 70,9 milliárd forint, azaz több, mint 2010 és 2018 között összesen.

Ám ennek ellenére a Botka László szolgálatában, és nem a szegediek pártatlan tájékoztatását szolgáló, de a szegediek pénzéből eltartott szeged.hu továbbra is azt állítja, a Fidesz vezette kormány bünteti és kivérezteti Szegedet. Ez egy arcpirító hazugság, hiszen a számok önmagukért beszélnek.

A szeged.hu azonban a Tápai Péter által ismertetett számokat nem közölte le, csupán egy olyan duplafenekű hazudozásba kezdtek, ami Tápai Péter szavait úgy forgatta ki, hogy nem baj, ha Szeged nem kap kormányzati támogatásokat, mert vannak rosszabb sorsú önkormányzatok is, Szeged várjon a sorára.

Tápai Péter, aki a Szegedi Fidesz alelnöke, és szegedi önkormányzati képviselő, ezeket a szavakat soha nem ejtette ki a száján, ám a szeged.hu bértollnokai mégis a szájába adták.

Március 15-e alkalmából követeljük, hogy a szeged.hu igazítsa helyre a vonatkozó cikkét, és a jövőben tartózkodjon a hírhamisítástól!

Lehetnek közöttünk politikai viták, lesznek a jövőben is, de azt a Szegedi Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a városi ellenzék vezetőinek szavait a közpénzekből kitartott Botka-média tudatosan és tendenciózusan meghamisítja!" - írta a szegedi Fidesz elnöksége.

https://szegedma.hu/2021/03/elvonasokra-panaszkodik-de-kozben-vallalkozasokat-sanyargat-a-szegedi-onkormanyzat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.