Kultúra

Hamarosan kinyit a szegedi vármúzeum!

Hamarosan kinyit a szegedi vármúzeum!

2021. április 26., hétfő
Hamarosan kinyit a szegedi vármúzeum!

Hamarosan újra lehet múzeumot látogatni Szegeden. Elsőként a Vármúzeum kapui fognak megnyílni, mely komoly felújításon esett át 2019-20-ban. Az épület új főbejáratot kapott, megújult a kiállítóhely előtti tér és a kőtár is. Odabenn pedig egy izgalmas, a szegedi várat és a város ikonikus történeti eseményeit bemutató, interaktív tárlat várja az érdeklődőket. Kipróbálhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándornak a szegedi várbörtönben raboskodni, hogyan égették el máglyán a boszorkányokat és megismerkedhetünk a Nagyárvíz pusztításával, a város újjászületésével is.

Az épületben elkezdődtek a technikai előkészítő munkálatok, így a járványügyi korlátozások enyhítése, majd a munkálatok befejezése után a Vármúzeum újra kinyithatja kapuit. A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban az új időszaki tárlatok kialakítása zajlik, így ezek a kiállítóhelyek később követik majd a Vármúzeumot.

Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.