Halálos vasúti baleset történt Újfehértónál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kedd délután 15:30-kor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban egy traktorral két személyvonat (6254 és 6203) ütközött össze, az ütközés során az egyik vonat kisiklott - írja a Mávinform.

A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. Elsődleges információink szerint a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette. A Debrecenből 15:03-kor Záhonyba indult 6254-es személyvonaton nem sérült meg senki. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 3 kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető megsérült.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd.

A fővárosból Nyíregyházára tartó Rétköz IC (IC 626) Ceglédtől a 18:27-kor induló 6118-as személyvonat menetrendje szerint közlekedik tovább Nyíregyháza felé.

A friss információk szerint egy traktor előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben lefutott a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken marad.

-írja a szon.hu. Hozzátették, az ütközés miatt a szerelvényen öt utas és a mozdonyvezető megsérült, a traktor vezetője viszont a helyszínen életét vesztette.

Előző sztori

Nyitásra készen a szegedi vendéglátóhelyek

Következő sztori

Egy lépésre az elődöntőtől a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek