Közlekedés

Felújított trolibuszokat állított forgalomba az SZKT

Felújított trolibuszokat állított forgalomba az SZKT

2021. április 30., péntek
Felújított trolibuszokat állított forgalomba az SZKT

A közlemény szerint a közlekedési társaság utoljára 2014-ben vásárolt új járművet, azóta a meglévők saját forrásból megvalósuló felújításával biztosítja az állomány fenntartását.

A cég az elmúlt öt évben tíz felújított, klímás, alacsonypadlós szóló trolibuszt tudott forgalomba állítani. Felújítottak öt Skoda 21AB típusú autóbuszt, illetve buszokat átépítettek trolibusszá. Az SZKT 2019-ben és 2020-ban öt, jó állapotú, Solaris Trollino 12AC típusú alacsonypadlós trolibuszt szerzett be a csehországi Chomutovból. Valamennyi jármű korszerű, energiatakarékos hajtásrendszerrel rendelkezik, akadálymentes alacsonypadlós kivitelű, rámpával ellátva a kerekesszékesek részére. A trolibuszok mindegyike Szegeden utastéri légkondicionáló berendezést, valamint az új SZKT-s flottaszínnek megfelelő piros fényezést kapott. A járművek tartozéka a korszerű utastájékoztató berendezés, és a fedélzeti bankkártyás jegyautomata is.

Uniós támogatással és önkormányzati forrásból korszerűsítik a közlekedési társaság hét épületét. Két végállomás-épület - Tarjánban és Makkosházán - energetikai felújítása befejezéséhez közeledik. Az elektromos energiaigény kiszolgálására napelemeket telepítettek, a meglévő kazánokat pedig hőszivattyús fűtőrendszerre cserélték, az új eszközök tesztüzeme zajlik.

Jelentős energetikai megtakarítást várnak a trolibuszmosó-, illetve javítócsarnok, valamint a villamos remíz karbantartó műhelyének, étkezőjének és raktárának rekonstrukciójától is. Az épületek új hőszigetelést kapnak, kicserélik a nyílászárókat és a fűtésrendszert - áll a közleményben.

A Tisza-parti város elektromos tömegközlekedési hálózatát, parkolási rendszerét és repülőterét működtető, önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Kft. a nyilvánosan elérhető adatok szerint 2019-ben 556 alkalmazottat foglalkoztatott.

A cég belföldi értékesítésből származó nettó árbevétele a 2018-asnál 2,7 százalékkal magasabb, 3,343 milliárd forint volt, exportból 2018-ban 58,34 millió, 2019-ben 4,425 millió forint nettó bevétele származott.

A város tulajdonában álló vállalkozás adózott eredménye az előző évi 24,107 millió forintról 2019-ben 4,875 millió forintra csökkent.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.