Elkapta a koronavírust? Szegeden és környékén házhoz rendelheti a vényköteles gyógyszereket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Lassan már egy éve működik a Gyógyszerész a háznál elnevezésű szolgáltatás Szegeden és környékén, amely keretében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Hunnia Patika házhoz szállítja a vényköteles gyógyszereket azoknak, akik igénylik.

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége közleményében arra kér mindenkit, hogy amennyiben elkapjuk a koronavírus fertőzést, és a háziorvos felírja számunkra a favipiravir tartalmú készítményt, akkor azt ne személyesen vegyük át, hanem maradjunk otthon karanténban, és kérjük meg hozzátartozóinkat, ismerőseinket, hogy helyettünk váltsák ki a gyógyszert. Hozzáteszik, amennyiben erre nincsen lehetőségünk, javasolják, hogy vegyük fel a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, hogy tudnak-e segíteni a gyógyszer átvételében.

Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület vezetője a közleményre reflektálva elmondta, a szegedi önkormányzat nem biztosít ilyen lehetőséget, ellenben a TLKE a Hunnia Patikával közösen lassan már egy éve házhoz szállítja a vényköteles gyógyszereket azoknak, akik igénylik.

–Öt-hatezer embernek meg tudjuk oldani a vényköteles gyógyszerek házhoz szállítását. Ez alanyi jogon jár, ha valaki kéri, akkor havonta egyszer házhoz tudjuk vinni neki – fogalmazott.

Hozzátette, sokan attól tartanak, hogy sumákolás van az ingyen dolog mögött, de a projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg. Felhívta a figyelmet, hogy a szociális intézmények számára is elérhető ez a szolgáltatás.

Bővebb információt a vényköteles, vagy recept nélkül kapható gyógyszerek kiszállításáról, és a házi gyógyszerészi tanácsadásról az alábbi weboldalon találni: https://gyogyszereszahaznal.hu/

Előző sztori

Váratlan eredményt mutatott egy meta-analízis a vakcinákkal kapcsolatban

Következő sztori

FIGYELEM: Megszűnik Magyarországom a távirat