Egy lépésre az elődöntőtől a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első negyed után 24-22-re vezetett a Szedeák, de a második 10 percet már elkezdeni sem tudták a csapatok. A paksi csarnok a nagy esőzéstől beázott egy ponton. A hírek szerint ez már évtizedes probléma az atomvárosi létesítményben-hétfőn is csak az egyik térfélen tudtak edzeni a hazaiak hasonló okok miatt.

A szegediek a meccs szerdai befejezését javasolták semleges pályán vagy Szegeden, de a hazaiak ezt nem fogadták el. Végül több mint 2 órás szünet után a találkozó folytatása mellett döntöttek.

A hosszú kényszerszünet nem zavarta meg a szegedieket, energikusabban játszottak ellenfelüknél és a nagyszünetben már 16 ponttal vezettek, az utolsó negyed előtt pedig el is döntötték a meccs sorsát.

Pénteken, a két csapat harmadik mérkőzésén, ha nyer a Szedeák, akkor története során először játszhat bajnoki elődöntőt a bajnokságban.

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 69-92 (22-24, 18-32, 14-22, 15-14)

Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Vezette: Földházi T., Török R., Boros T. (Bogárdi J.)
ASE: Kovács -, Capers 6, Valerio-Bodon 7/3, Lóránt 11/3, Jackson 7. Cserék: Paige 12/6, Shepard 8, Kis -, Eilingsfeld 12, Gulyás -, Pupp 3/3, Velkey 3. vezetőedző: Braniszlav Dzunics
Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5/3, Govens 13/3, Brown 18/6, Dzeletovics 13/3, Dickey 16. Cserék: Keller 3/3, Kerpel-Fronius B. 14/9, Bognár 7/3, Mayer 3/3, Olasz -, Polányi -, Balogh -. vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Előző sztori

Halálos vasúti baleset történt Újfehértónál

Következő sztori

Csökkent az új fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében