Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett eddig Magyarországra

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett eddig Magyarországra - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint kedden megérkezett a 17. – több mint 250 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó – szállítmány Magyarországra.

Az első szállítmány december 26-án érkezett az országba, ezt követően heti rendszerességgel szállították a vakcinákat – írták.

A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – ismertették.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet Magyarországra – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Megújult a vállalkozókat segítő portál

Következő sztori

Visszautasítja az SZTE a politikai támadásokat

Legutóbbi hasonló cikkek