Bakondi: az idén eddig 29 700 embert fogtak a határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az idén eddig 29 700 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan bejusson Magyarországra és 270 embercsempész ellen indult eljárás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette: hétvégén 300 határsértőt fogtak el a hatóságok. Mint mondta, ezt a megnövekedett számot a Szerbiában várakozó migránsok folyamatos “utánpótlása” okozhatja. Elég masszív, rendszeres mozgás tapasztalható a szerb-magyar határon – jelezte a főtanácsadó.

Elmondta: az adatok szerint “drágult az embercsempészés”, ami azzal magyarázható, hogy a migrációs útvonalon a járványhelyzet miatt, Görögországtól kezdve elég komoly határszigorításokat vezettek be. “Az illegális migránsok által eddig használt útvonalak kevesebb eredménnyel kecsegtetnek az embercsempészek számára, mivel nekik nagyon fontos, hogy vállalásuknak megfelelően célba tudják juttatni a fizetőket” – fogalmazott.

A magasabb ár miatt egyre többen érkeznek olyanok is a határhoz, akik ezt a magas viteldíjat nem tudjak kifizetni, így önmaguk próbálkoznak hallomás alapján, más migránsoktól szerzett információk alapján átjutni a határon – mondta Bakondi György.

Előző sztori

Szlávik: mindenhol csökken a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége

Következő sztori

Márciusban nőtt a foglalkoztatottak száma