A kormány újabb segítséget nyújtott Szegednek, a városvezetés viszont kevesli

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bartók Csaba elintézte, hogy 30 millió forinttal támogassák a bajba jutott szegedi kulturális intézményeket, de az önkormányzatnak ez kevés - derül ki a képviselő közösségi oldalán megjelent bejegyzésből.

A képviselő levélben tájékoztatta a polgármestert, miszerint Fekete Péter államtitkárral egyeztetett és ennek köszönhetően

a kormány 30 millió forinttal támogatja a bajba jutott szegedi kulturális intézményeket, kompenzálva a 2020-as évben keletkezett jegybevétel-kiesés okozta károk enyhítését. De csak akkor, ha ezt az önkormányzat kéri!

Bartók a közösségi oldalán is megosztotta a hírt:

Bartók Csaba levelére a szegedi alpolgármester, Szécsényi Rózsa reagált. Az alpolgármester azt írta, örülnek a több millió forintos kompenzációnak, azonban jobban örülnének neki, ha a kormány 1.38 milliárd forinttal támogatná a szegedieket.

Bartók Csaba képviselő levele a polgármesternek
Az önkormányzat válasza a képviselő levelére

Bartók szerint viszont

2010 óta majdnem 1000 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a városba, amiből évente 7-8 milliárdot az önkormányzat kapott.

Előző sztori

Az új áfaszabály fontos lehet, ha szokott Kínából rendelni

Következő sztori

GYÁSZ: Koronavírus fertőzésben elhunyt Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő