Meteor

Tavaszias időnk lesz jövő héten

Tavaszias időnk lesz jövő héten

2021. március 28., vasárnap
Tavaszias időnk lesz jövő héten

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Napközben nem lesz számottevő csapadék, de estefelé már északkeleten, keleten szemerkélhet az eső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 13-20 fok között valószínű.

Kedden napközben szakadozik a felhőzet, de hosszabb időre inkább csak a Dunántúlon süt ki a nap. Az északkeleti, keleti megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 3 és 8 fok közötti értékek várhatók. Délután nagy lesz a hőmérsékletkülönbség az északkeleti és a nyugati megyék között, a csúcshőmérséklet 10 és 22 fok között alakul, nyugatról északkelet felé haladva lesz egyre hűvösebb.

Szerdán már több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Hajnalban 2-8 fok lesz, a délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti, keleti megyékben lesz a hűvösebb.

Csütörtökön, április elején sok napsütés várható. A nap második felében viszont az északi megyékben záporok alakulhatnak ki, esetleg zivatar is. A hajnali órákban 3-9, napközben 18-24 fok valószínű.

Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, keleti megyékben nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 13-22 fok között valószínű.

Szombaton a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban 0-7, délután 9-14 fok valószínű.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de néhol záporeső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5, napközben 11-16 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.