Sztrájkra készülne a PDSZ

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életveszélyes ötletnek tartja a szakszervezet, hogy a tanároknak azelőtt kelljen visszamenniük az iskolákba, hogy a védettség kialakulna, egy felmérés szerint sokan sztrájkolnának is.

Életveszélyes lépés – így kommentálta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az ATV-nek azt a bejelentést, hogy áprilisban újra kinyitnák az iskolákat. Gulyás Gergely azt ígérte: ha meglesz a 2,5 millió beoltott magyar, egy héten belül kinyitnak az iskolák, a tanárokat pedig beoltják az újranyitás előtt. A szakszervezet szerint azonban nem volna szabad így nyitni, hiszen még akkor sem alakulna ki addigra a védettség, ha azonnal megindulna a dolgozók beoltása.

Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője azt is hozzátette: ők gyerekekkel dolgoznak, akikről lehet tudni, hogy még nagyon sokáig nem lesznek beoltva.

A PDSZ indított egy felmérést is, amelyen eddig több mint ötezren vettek részt, erről annyi részletet árult el Nagy Erzsébet, hogy a válaszadók 30 százaléka sztrájkolni is hajlandó lenne, hogy ilyen járványügyi adatok mellett ne kelljen visszamenni az iskolába. Az önbevalláson alapuló felmérés szerint a pedagógusok 24 százaléka már átesett a koronavírus-fertőzésen, közülük 84 százalék még nem kapott oltást.

Mint azt a SzegedMa megírta, a tanárokat egyébként beoltják – erről részletesen is beszélt Gulyás Gergely a kormányinfón.

Előző sztori

Lánczi András : Orbán a rendszerváltás garanciája

Következő sztori

Egy falat Balkán Szegeden: szemétben úszik a lebontásra ítélt állomás környéke