Szeged: a betegellátás folyamatos és zavartalan!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte maradéktalanul aláírták a szegedi egészségügyi dolgozók az új szerződést - tudtuk meg; az országban 95%-os az arány.

Több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a 95%-a elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – közölte kedden az országos kórház-főigazgató, az adatok összegzése után.

Kíváncsiak voltunk, hogy Szegeden mi az arány, illetve arra is, hogy mennyire igazak az elmúlt napok meglehetősen riogató hírei, miszerint veszélybe kerülhet a betegek ellátása Szegeden.

Amint azt az SZTE-től megtudtuk, “a jogszabály által előírt határidőre lezárult a szegedi klinikákon foglalkoztatott egészségügyi dolgozók egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződéseinek aláírása.

A dolgozók a szerződést szinte maradéktalanul aláírták. A betegellátás folyamatossága és színvonala biztosított.

– közölték érdeklődésünkre.

Mint arról kedden beszámoltunk, sajtóhírek szerint a szegedi orvosok egy része olyan záradékkal ellátva írta alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződését, hogy ha május 31-ig nem teljesítik feltételeiket, akkor felmondanak.

Az SZTE azt közölte lapunkkal, folyamatosan egyeztetnek a dolgozókkal, igyekeznek mindenben támogatni a kéréseiket.

“Az egészségügyi dolgozók egyéb juttatásait a dolgozók javaslatai, kérései alapján, folyamatos érdekegyeztetéssel a Klinikai Központ vezetése és az Országos Kórház Főigazgatóság egyezteti a dolgozók képviselőivel” – magyarázták.

Előző sztori

Meccs nélkül kapott két pontot a PSG a MOL-Pick Szeged ellen

Következő sztori

A mesterséges intelligencia üzleti alkalmazhatóságát oktatják az SZTE-n