Egészség

Szeged: a betegellátás folyamatos és zavartalan!

Szeged: a betegellátás folyamatos és zavartalan!

2021. március 2., kedd
Szeged: a betegellátás folyamatos és zavartalan!

Több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a 95%-a elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet - közölte kedden az országos kórház-főigazgató, az adatok összegzése után.

https://szegedma.hu/2021/03/a-110-ezer-allami-egeszsegugyi-dolgozo-95-szazaleka-alairta-az-egeszsegugyi-szolgalati-jogviszonyrol-szolo-szerzodest

Kíváncsiak voltunk, hogy Szegeden mi az arány, illetve arra is, hogy mennyire igazak az elmúlt napok meglehetősen riogató hírei, miszerint veszélybe kerülhet a betegek ellátása Szegeden.

Amint azt az SZTE-től megtudtuk, "a jogszabály által előírt határidőre lezárult a szegedi klinikákon foglalkoztatott egészségügyi dolgozók egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződéseinek aláírása.

A dolgozók a szerződést szinte maradéktalanul aláírták. A betegellátás folyamatossága és színvonala biztosított.

- közölték érdeklődésünkre.

Mint arról kedden beszámoltunk, sajtóhírek szerint a szegedi orvosok egy része olyan záradékkal ellátva írta alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződését, hogy ha május 31-ig nem teljesítik feltételeiket, akkor felmondanak.

Az SZTE azt közölte lapunkkal, folyamatosan egyeztetnek a dolgozókkal, igyekeznek mindenben támogatni a kéréseiket.

"Az egészségügyi dolgozók egyéb juttatásait a dolgozók javaslatai, kérései alapján, folyamatos érdekegyeztetéssel a Klinikai Központ vezetése és az Országos Kórház Főigazgatóság egyezteti a dolgozók képviselőivel" - magyarázták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.