Közélet

Számíthatnak a kormány segítségére a két hétre zárva tartó üzletek is

Számíthatnak a kormány segítségére a két hétre zárva tartó üzletek is

2021. március 10., szerda
Számíthatnak a kormány segítségére a két hétre zárva tartó üzletek is

Bodó Sándor hozzátette, az érintett szektorokból az elmúlt 2-3 napban már minden megyéből és a fővárosból is érkezett pályázat, a bértámogatást többségében a mikro és kisvállalkozások igényelték.

Közölte, a bértámogatás igényléséhez a munkaadónak ki kell töltenie az egyoldalas pályázati adatlapot, amelyhez csatolni kell a munkavállaló munkaszerződését is.

A támogatás mértéke a korábbiakhoz hasonlóan a munkavállaló bérének az 50 százaléka, maximum a minimálbér másfélszerese. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a támogatás 4 órás foglalkoztatásnál is igényelhető.

Az államtitkár kitért a másik, már korábban megismert bértámogatásra is, amely a vendéglátás, turizmus, szolgáltató szektor szereplői számára elérhető, a kérelmeket a munkaadók április 10-ig adhatják be.

Ebben a programban már több mint 50 milliárd forintot fizettek ki bértámogatásra és ezáltal 115 ezer ember munkahelyének a megőrzésében tudtak segíteni - mondta Bodó Sándor.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.