Országos bajnok lett a szegedi íjász

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyesületét egyedül képviselve ért el rangos helyezést a Magyar Íjász Szövetség által rendezett 2021 WA Teremíjász Országos Bajnokságon Ónodi Boglárka, Olimpiai reflex íjászat ifjúsági kategóriában.

 

A koronavírus járvány miatt nem a megszokott formában és időbeosztással rendezték meg az íjászok országos bajnokságát a Soroksári Sportcsarnookban. A megváltozott körülmények azonban nem zavarták meg a Szegedi Sportíjász Egyesület 19 éves versenyzőjét, Ónodi Boglárkát, aki országos bajnoki címmel zárta az előző hétvégét.

– Nagyon máshogy zajlott a verseny, hiszen nem lehetett mindenki egyidejűleg a teremben, valamint a tervezett egy helyett, két nap alatt rendezték meg a versenyt és ezeket is két-két szakaszra bontották- mesélte a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet ellenére több mint kétszezan versenyeztek a különböző kategóriákban, de szigorúan betartották az egészségügyi előírásokat, de mint mondta: más hangulata volt ennek a megmérettetésnek, ahol egyedül képviselte a klubját.

Boglárka három éve kezdett versenyszerűen íjászkodni, és már meghívást kapott az utánőpótlás válogatottba is. A mosteni eredmény azért is különösen szép, mert a nyári pályaíjász országos bajnoki cím mellé rövid idő alatt teremben is aranyérmet nyert az OB-n.

Elmondása alapján izgalmas volt egy kicsit máshogy is kipróbálni a versenyt, annak ellenére, hogy többeket inkább zavart a maszk a koncentrációban-mondta Boglárka.

Előző sztori

Tízből öt gyerek szorong a járvány miatt

Következő sztori

Kormányinfó: pénteken jelentik be az újabb intézkedéseket