Sport

Országos bajnok lett a szegedi íjász

Országos bajnok lett a szegedi íjász

2021. március 18., csütörtök
Országos bajnok lett a szegedi íjász

A koronavírus járvány miatt nem a megszokott formában és időbeosztással rendezték meg az íjászok országos bajnokságát a Soroksári Sportcsarnookban. A megváltozott körülmények azonban nem zavarták meg a Szegedi Sportíjász Egyesület 19 éves versenyzőjét, Ónodi Boglárkát, aki országos bajnoki címmel zárta az előző hétvégét.

- Nagyon máshogy zajlott a verseny, hiszen nem lehetett mindenki egyidejűleg a teremben, valamint a tervezett egy helyett, két nap alatt rendezték meg a versenyt és ezeket is két-két szakaszra bontották- mesélte a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet ellenére több mint kétszezan versenyeztek a különböző kategóriákban, de szigorúan betartották az egészségügyi előírásokat, de mint mondta: más hangulata volt ennek a megmérettetésnek, ahol egyedül képviselte a klubját.

Boglárka három éve kezdett versenyszerűen íjászkodni, és már meghívást kapott az utánőpótlás válogatottba is. A mosteni eredmény azért is különösen szép, mert a nyári pályaíjász országos bajnoki cím mellé rövid idő alatt teremben is aranyérmet nyert az OB-n.

Elmondása alapján izgalmas volt egy kicsit máshogy is kipróbálni a versenyt, annak ellenére, hogy többeket inkább zavart a maszk a koncentrációban-mondta Boglárka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.