Sport

Márton Anita már edzésben, a júniusi ob-n tervezi a visszatérést

Márton Anita már edzésben, a júniusi ob-n tervezi a visszatérést

2021. március 31., szerda
Márton Anita már edzésben, a júniusi ob-n tervezi a visszatérést

A fedett pályás világ- és Európa-bajnok dobóatléta az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy ő és kislánya is jól vannak, a hathetes kontrollvizsgálatokon is mindent rendben találtak. Mivel császármetszéssel szült, a gyógytornát már a vizsgálat előtt megkezdte, azóta pedig elsősorban erősítő edzéseket végez, napi egyszer.

Az ünnepek után kezdem rendesen az edzéseket, napi kettőt, aztán majd megyünk edzőtáborba

árulta el Márton Anita

Hozzátéve, hogy már a szülés előtt megtervezték edzőjével a visszatérés folyamatát, s egyelőre minden annak megfelelő ütemben halad. Elmondta azt is, nem ez az első eset, hogy hosszabb kihagyás után kell elkezdenie újra a munkát. - "Azt mondják, ez olyan mint a biciklizés. Valamilyen szinten van már ebben tapasztalatunk, mivel 2018-ban volt egy sérülésem, ami miatt pár hónapot ki kellett hagyni és akkor is szinte a nulláról kellett kezdeni."

A szabadtéren világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló elmondása szerint április közepén fog először lökni, és április végére terveznek egy edzőtábort, melynek még nincs meg a helyszíne. A visszatérést június végén, az országos bajnokságon tervezi - mint megjegyezte, a "18-18,20 méter közötti eredmény szuper lenne" - azt követően pedig több viadalon is indulni szeretne még az olimpia előtt.

A 32 éves súlylökő azt is elmondta, hogy várja már a versenyeket és a tokiói olimpiát, amelyre megvan a szintje, ugyanakkor azt ismét hangsúlyozta, csak akkor utazik majd el a japán fővárosba, ha megfelelő eredményre lesz képes.

"Azt gondolom, úgy kiutazni egy olimpiára, hogy egy bizonyos szintnek nem tudok megfelelni, az saját magammal és másokkal szemben sem lenne fair" - jelentette ki Márton Anita, aki a fedett pályás szezon alatt is követte a szakág eredményeit, s úgy látja, egyre jobb formában vannak a lökők, mindenkin látszik, hogy az olimpiára készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.