Közélet

Közel 40 ezer esetben szegték meg eddig a maszkviselési szabályokat

Közel 40 ezer esetben szegték meg eddig a maszkviselési szabályokat

2021. március 24., szerda
Közel 40 ezer esetben szegték meg eddig a maszkviselési szabályokat

Kiss Róbert elmondta: közterületen kedden 540 ember ellen intézkedtek, közülük 157-et figyelmeztettek, 213-at megbírságoltak, 170-et pedig feljelentettek.

Tömegközlekedési eszközökön és a megállókban 6, üzletekben és bevásárlóközpontokban 3 esetben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt - tette hozzá.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt. Ebből 305 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 683-ban pedig az üzletek korlátozott nyitvatartásának, illetve az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be.

A szabályok be nem tartása miatt egy üzletet ideiglenesen bezárattak, de vendéglátóhelyen nem kellett intézkedniük - mondta.

Kiss Róbert közölte: kedden a kijárási tilalommal, a csoportosulások és gyülekezések tilalmával kapcsolatos szabályok megsértése miatt 303 esetben intézkedtek a rendőrök, a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta pedig összesen 54 056 hasonló esetben.

Kedden is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 45 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 14 065-ször intézkedtek.

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy egyre többen kerülnek hatósági házi karanténba, az elmúlt napon 8477 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 51 230-an vannak hatósági házi karanténban. Közülük 4590-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.

MTI

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.