Közélet

Kihasználta a járvány adta lehetőséget a Grand Café

Kihasználta a járvány adta lehetőséget a Grand Café

2021. március 18., csütörtök
Kihasználta a járvány adta lehetőséget a Grand Café

A Grand szerint a heti rendszerességgel sugárzott online sorozat egyedisége, hogy a tömör, három-négy perces epizódokat különböző szakterületekről meghívott vendégelőadók közreműködésével veszik fel. A forgatások helyszíne a Grand Café moziterme, ahol külön erre a célra stúdiót is épített a hely stábja: az első évadban egy nappali, a másodikban egy látványosan megvilágított kávézó díszlete látható. Vendégeik közt szerepelt már többek között Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház intézményvezetője is, aki tavaly decemberi előadásában a járvány által kiszolgáltatottá váló színházak érvényességéről beszélt. Az érdeklődők a teljes első évadot itt tekinthetik meg.

A SmallTalk most márciusban indult második évadának előadói listáján, szegedi egyetemi oktató, tanszékvezető, színész, író és zenész egyaránt található. Dr. Barát Erzsébet kivételes, 12 perces, tartalmilag vágatlan előadásában például a gyűlöletbeszéd fogalmáról, formáiról és magyarországi eseteiről beszél a sorozat első, exkluzív epizódjában; a műsor szerkesztői ugyanakkor elárulták, hogy az ezt követő, rövidebb előadások témái sem fognak csalódást okozni, elég csak néhány olyan címet említeni, mint a Gerillából államelnök, az Ökoszörnyek vagy a Színházi Laboratórium.

Dr. Fogarasi Györgyöt, A SmallTalk 2021-es évadának második epizódjában, az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék vezetőjét láthatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.