Kihasználta a járvány adta lehetőséget a Grand Café

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SmallTalk néven indított ismeretterjesztő-tudományos sorozatot a szegedi Grand Cafá. A műsor első évadját 2020 novemberében adták le, viszont már leforgatták a másodikat is.

A Grand szerint a heti rendszerességgel sugárzott online sorozat egyedisége, hogy a tömör, három-négy perces epizódokat különböző szakterületekről meghívott vendégelőadók közreműködésével veszik fel. A forgatások helyszíne a Grand Café moziterme, ahol külön erre a célra stúdiót is épített a hely stábja: az első évadban egy nappali, a másodikban egy látványosan megvilágított kávézó díszlete látható. Vendégeik közt szerepelt már többek között Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház intézményvezetője is, aki tavaly decemberi előadásában a járvány által kiszolgáltatottá váló színházak érvényességéről beszélt. Az érdeklődők a teljes első évadot itt tekinthetik meg.

A SmallTalk most márciusban indult második évadának előadói listáján, szegedi egyetemi oktató, tanszékvezető, színész, író és zenész egyaránt található. Dr. Barát Erzsébet kivételes, 12 perces, tartalmilag vágatlan előadásában például a gyűlöletbeszéd fogalmáról, formáiról és magyarországi eseteiről beszél a sorozat első, exkluzív epizódjában; a műsor szerkesztői ugyanakkor elárulták, hogy az ezt követő, rövidebb előadások témái sem fognak csalódást okozni, elég csak néhány olyan címet említeni, mint a Gerillából államelnök, az Ökoszörnyek vagy a Színházi Laboratórium.

Dr. Fogarasi Györgyöt, A SmallTalk 2021-es évadának második epizódjában, az Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék vezetőjét láthatják.

Előző sztori

Nagyot akart mondani, de hatalmas kapufát lőtt Mihálik Edvin

Következő sztori

Kilép a Fidesz az Európai Néppártból