//

Kásler Miklós szerint is szükség lehet további korlátozásokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kásler Miklós miniszter szerint is szükség lehet a közeljövőben további szigorításokra, a vakcináció mértéke ugyanis csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezheti a koronavírus harmadik hullámát.

A Magyarországon is megjelent brit mutáns nagyon gyorsan terjed, legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, mit a többi variáns, és a fiatalabb korosztályokat is fenyegeti, ráadásul a betegség lefolyása súlyosabb, komolyabb tünetek okoz.

Az emberi erőforrások minisztere a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy ha azt vesszük figyelembe,  hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki.

Ezért szerinte szükség lehet iskolabezárásokra, előre hozni vagy meghosszabbítani az iskolai szünetet, vagy akár csökkenteni a patikák és az élelmiszerboltok nyitvatartását.

– Nagyon sokféle lehetőség van. Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitvatartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges.

A teljes interjú ITT olvasható.

Előző sztori

Folytatódik a sztrájk a makói gumigyárban

Következő sztori

A járvány utáni életre készül a szegedi Keresztpont Egyesület