Közélet

Karanténban lehet Botka László Szabó Bálint szerint

Karanténban lehet Botka László Szabó Bálint szerint

2021. március 16., kedd
Karanténban lehet Botka László Szabó Bálint szerint

Nem túlzás azt állítani, hogy jó formán egy hete találgatja a város, hogy mi a helyzet Botka Lászlóval. Mint azt a SzegedMa megírta, Dobrev Klára nem sokkal szegedi városházán tett látogatása után pozitív koronavírustesztet produkált. Gyurcsány Ferenc felesége Botka László polgármesterrel, Binszki Józseffel a DK helyi elnökével, valamint Fodor Antallal, a párt önkormányzati képviselőjével egyeztetett a torony alatt.

https://szegedma.hu/2021/03/harom-puszi-szegeden-fertoztek-meg-dobrev-klarat

Binszki a közösségi oldalán posztolta, hogy az egyeztetést követően negatív tesztet produkált. Botka azonban azóta sem állt ki a nyilvánosság elé az esettel kapcsolatban, helyette ködösítő, korábbi archív cikkeket idéző propaganda interjúk jelentek meg a polgármesterrel az önkormányzat házi lapjában.

https://szegedma.hu/2021/03/fertozes-a-varoshazan-miert-nem-reagal-botka-laszlo-koronavirus-ugyben

Szabó Bálint szerint felelőtlen a balliberális elit

Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, hogy véleménye szerint a járványügyi helyzet súlyosbodásában nagy felelőssége van a balliberális elitnek.

Emlékeztetett, hogy január és március között Karácsony Gergely, Jakab Péter, valamint Dobrev Klára is maszk nélkül, zárt térben, a polgármesteri hivatalban, a városházi dolgozókat veszélyeztetve próbálták megszervezni, hogyan lehet egy év múlva a szegedi városházáról leváltani az Orbán-kormányt.

https://streamable.com/nng86g

A független képviselő ezt követően azt állította, hogy a polgármester kabinetfőnöke, Kalmár Gábor koronavírusos és az egyik közeli hozzátartozója a vírus következtében a napokban elhunyt.

Korábban lapunk is úgy értesült, hogy a VIP-parkolóperben jogerősen elítélt Kalmár elkaphatta a fertőzést, igaz, ez már egy héttel ezelőtt volt, így elképzelhető, hogyha így is történt, azóta már felépült a betegségből.

Ez ügyben továbbra is csak találgatni tudunk, ugyanis többszöri megkeresésünk ellenére továbbra sem kaptunk válaszokat az önkormányzattól. Mindenesetre Szabó kijelentésein felbuzdulva ismét kérdéseket küldtünk annak reményében, hátha ezúttal válaszolnak.

Karanténban lehet Botka László?

A Mindenki Szegedért Mozgalom első embere jobbulást kívánt a polgármesternek, arra esetre, ha koronavírusos lenne. A képviselő szerint ugyanis elképzelhető, hogy a polgármester betegség miatt zárkózik el hosszú ideje a nyilvánosságtól, ugyanakkor azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a kötelező karantén idejét tölti.

Szabó Bálint szerint az nem jó példa, ha valaki polgármesterként mindenki számára kötelezővé teszi a közterületi maszkhasználatot, majd ő maga zárt térben hagyja, hogy maszk nélkül őt, vagy a közvetlen munkatársait megfertőzzék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.