Közélet

Elkaphatta a kórt Botka László is? Ezért nem ment el a mai kompenzációs egyeztetésre Budapestre?

Elkaphatta a kórt Botka László is? Ezért nem ment el a mai kompenzációs egyeztetésre Budapestre?

2021. március 9., kedd
Elkaphatta a kórt Botka László is? Ezért nem ment el a mai kompenzációs egyeztetésre Budapestre?

Egész héten nagyvárosok vezetői tárgyalnak a Miniszterelnökségen az iparűzési adó csökkentése miatt beígért kormányzati kompenzációról. Lapunk úgy tudja,

ma várták Szeged polgármesterét is, de Botka László nem ment el.

A várost mások mellett Nagy Sándor képviseli.

Nem válaszol az önkormányzat

A Városháza múlt hét óta nem válaszol arra a kérdésünkre, hogy Botka László tesztelteti-e magát a koronavírusra, miután kiderült, hogy Dobrev Klára akár Szegeden is elkaphatta a fertőzést. Lapunkhoz eljutott, de egyelőre nem megerősített információ szerint ugyanis a polgármesteri kabinet egyik tagja - Kalmár Gábor - is koronavírusos.

https://szegedma.hu/2021/03/harom-puszi-szegeden-fertoztek-meg-dobrev-klarat

Foglalkoztatja ez a kérdés a helyi sajtót, és természetesen a politikát is, a szegedi ellenzék közleményt is írt az ügyben.

„Napok óta lapít a szegedi baloldal arról, hogy milyen védelmi intézkedéseket tettek a Városháza dolgozói egészségének megvédése érdekében Gyurcsányné látogatása után. A szegedi közszolgákat ugyanis foglalkoztatja a kérdés, vannak-e koronavírus-fertőzöttek a Városháza munkatársai között, és Botka polgármester úr nincsen-e közöttük.”

– közölték hétfőn.

https://szegedma.hu/2021/03/fertozes-a-varoshazan-miert-nem-reagal-botka-laszlo-koronavirus-ugyben

A propaganda segít?

Bár a sajtó kérdéseire nem válaszol az önkormányzat, teljesen véletlenül készített egy névtelen szerző által jegyzett "propiinterjút" az önkormányzat lapja a jegyzővel "Így védekeznek a koronavírus ellen a szegedi városházán" címmel. Ebben a jegyzőnő állítólag azt nyilatkozza, mintegy mellékesen, szerényen a cikk vége felé, hogy

"jelenleg két kollégánk van házi karanténban koronavírus miatt. A szigorú intézkedéseknek köszönhető, hogy a polgármestert, az alpolgármestereket, engem és az aljegyzőket is elkerülte eddig a vírus, és reméljük, hogy ez a jövőben is így marad."

Mivel a kabinetfőnököt nem említette, ezért egyre erősebb a gyanú, hogy igaz lehetett a híresztelés Kalmár betegségéről.

Mivel azonban Botka László nem ment el a mai, igazán fontos egyeztetésre Budapestre, és nem tudunk arról, hogy bármiféle fontos programja lenne így a járvány közepén a szegedi polgrmesternek, jogosnak tűnik a kérdés, hogy igazat írt-e az önkormányzat kiadványa, vagy csak terelni akartak?

Binszki tesztelt, Botka hallgat

Nem igazán értjük, hogy egy nagyváros vezetője, főleg miután egyik vendége maga is beteg lett, miért nem teszi nyilvánossá a negatív tesztjét? Indokolt lenne, már csak megnyugtatásképpen is. Dobrev Klára ugyanis a hivatalos képek alapján végig maszk nélkül tárgyalt Botka Lászlóval.

Ennek az egésznek a súlyát Botkánál sokkal inkább érzi például Binszki József; a DK városi elnöke ugyanis nyilvánosan beszámolt arról, hogy teszteltette magát, és az eredménye negatív lett.

Lapunk újabb kérdéseket küldött az önkormányzatnak, egyebek mellett arról is, hogy hivatalosan mivel magyarázzák, hogy Botka László nem ment el a kompenzációs megbeszélésre. Ha reagálnak, akkor beszámolunk róla!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.