Sport

Ismét Veszprémből igazolt a MOL-Pick Szeged

Ismét Veszprémből igazolt a MOL-Pick Szeged

2021. március 3., szerda
Ismét Veszprémből igazolt a MOL-Pick Szeged

Januárban írtuk meg, hogy a Telekom-Veszprém norvég átlövője Kent Robin Tönnesen előrehaladott tárgyalásokat folytat a MOL-Pick Szegeddel. Információnk nem volt téves, ma bejelentették, hogy idén nyártól két évig a szegedieket erősíti a világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó.

Kent Robin Tönnesen Svédországban, a Partille nevű településen látta meg a napvilágot 1991. június 5-én. Norvégiában indult a pályafutása, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012–2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében szerepelt, majd Füchse Berlinbe igazolt. 2017-ben szerződött Magyarországra, a Veszprém csapatába. 2010-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett. Kent Robin Tönnesen a szegedi első norvég játékosa lesz.

Korábban a MOl-Pick Szeged már bejelentette, hogy nyártól szerződtette a Kadetten Schaffhausen osztrák szélsőjét, Sebastian Frimmelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.