Sport

Fontos szabálymódosítás a kézilabda Európa-bajnokságon

Fontos szabálymódosítás a kézilabda Európa-bajnokságon

2021. március 27., szombat
Fontos szabálymódosítás a kézilabda Európa-bajnokságon

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága módosította a mérkőzésekre nevezhető játékosok számát és módját a januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság előtt.

Az EHF honlapjának beszámolója szerint a 35 fős bő keret tagjai közül - az eddigi 16-hoz képest - immár húsz játékost lehet nevezni a technikai értekezleten, és négy névnek csak mérkőzés előtt egy órával kell lekerülnie a csapatlistáról. A változást azzal indokolták, hogy ezáltal is csökkenjen a játékosok terhelése a tornán.

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként az Európa-bajnokságra minden válogatottnak legalább két nappal az első mérkőzése előtt meg kell érkeznie.

A selejtezősorozat május 2-án zárul, addig minden mérkőzést le kell játszani, a korábban elhalasztott találkozókat is, mert a torna csoportsorsolására május 6-án kerül sor Budapesten.

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinensviadalt 2022. január 14-30. között rendezik Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pozsonyban és Kassán. A mezőnynek már tagja a két rendező ország válogatottja, valamint az előző Európa-bajnokságon döntős Spanyolország és Horvátország.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.