Közélet

Elemezte a Profession a pályakezdők és az álláskeresők helyzetét

Elemezte a Profession a pályakezdők és az álláskeresők helyzetét

2021. március 20., szombat
Elemezte a Profession a pályakezdők és az álláskeresők helyzetét

2020 tavaszán azok a cégek, amelyek a létszámstop, illetve -leépítés eszközével próbálták átvészelni a válságot, elsőként azoknak a felvételét fagyasztották be, valamint azoktól váltak meg, akik nem képezték az állomány részét. Ebbe a csoportba tartoztak a szerződéses munkavállalók és a kölcsönzött munkaerő mellett a szakmai gyakorlaton lévők, illetve a diákok.

A meghirdetett pályakezdő állások számában érzékelhető csökkenő tendencia szinte egész évben megmaradt, a javulás jelei november-december környékén kezdtek látszani, ami 2021 első hónapjaiban is kitartott - írja a Profession.hu

A portál szerint a legtöbb pályakezdő leginkább nyáron pályázott meg különböző lehetőségeket. Ősztől azonban a jelentkezőszámok csökkentek, 2021 januárában pedig ismét felélénkült az érdeklődés. A legtöbben irodai asszisztensi és projektmenedzseri állásokra jelentkeztek, ezt követték az adatrögzítő, az ügyfélszolgálati munkatárs, a flottakezelő és sofőr, majd a gazdasági asszisztensi pozíciók. Emellett a nettó bérigénye a pályakezdőknek átlagosan 208 ezer forint volt országszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.