Vélemény

"Botka László egy csődtömeg" - írta meg a blabla lapja

"Botka László egy csődtömeg" - írta meg a blabla lapja

2021. március 24., szerda
"Botka László egy csődtömeg" - írta meg a blabla lapja

Munkaköri kötelesség folyamatosan követni az összes sajtóterméket. Ezek mellett azonban a propagandát is, mivel nem árt tudni, melyek a legfrissebb vezény- és szitokszavak a városvezetésnél; mit csinálnak ahelyett, hogy arról adnának hírt, ami ebben a városban történik. Vagy nem történik.

Perverz szokás ez, elismerem, de egyrészt muszáj; másrészt az az igazság, hogy nehéz róla leszokni, mert a maga módján szórakoztató.

A szegedi önkormányzat szegediek pénzén működő propagandakiadványa mára a legradikálisabban és legátlátszóbban, szakmányban kamukat gyártó pártlapok szintjére csúszott le. Vagy inkább azok alá. Közszolgálatiságnak nyoma sincs benne, és a látszatra sem adnak immár. Viszont mint propagandatermék, remekül működik. Kis hibákkal:

https://szegedma.hu/2021/03/ismet-hazudozott-jogerosen-veszitett-de-megsem-akar-fizetni-az-onkormanyzati-lap-foszerkesztoje

Értelmetlen fikázás és blabla, tartalom helyett

A szegedi önkormányzat propagandagyárának legutóbbi termése igazi gyöngyszem. Tanítani kellene! Volt egy közepesen izgalmas MTI közlemény, amit már kellő feszkóval vezetett fel a szerző: "Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke Szabadkán az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen mondta el dörgedelmét." Ám egy ügyes csavarral innen is képes volt átfordítani mindezt Orbán Viktor értelmetlen szidalmazásába. Mégpedig úgy, hogy random kiválasztott, szövegkörnyezetükből totálisan kiragadott egy-egy mondatokkal igyekezett "bizonyítani" a dolgozat szerzője, hogy a magyar miniszterelnök egy csődtömeg, aki azt se tudja, mit beszél a járvány elleni védekezés kapcsán.

Alkossunk blabla "híreket" önkormányzati lap módra

A szövegből kiragadott szavak és mondatok egymás mellé tételével remek "cikkeket" és "híreket" lehet írni. Mi most az önkormányzat saját lapjából ragadunk ki szavakat, mondatrészeket, és különféle részleteket, hogy ezt igazoljuk:

2021.03.24. "A szegedi önkormányzat lusta."

2021. 03.18. "Botka László egy csődtömeg, aki mindig másban keresi a hibát."

2021. 02.27. "Átverjük a hülye szegedieket, akik úgy táncolnak, ahogy Botka Lászlóék fütyülnek."

2021. 01.14. "Ennyi pénze még sose volt Szegednek, de mondjuk azt, hogy elvette a kormány. Úgy is beszopják."

Vég nélkül tudnánk folytatni.

Persze ennek semmi értelme nincs, az egész egy baromság, értelmetlen, agyatlan fakenews. Nagy kár, hogy mindezt napi szinten tolják az emberek fejébe az önkormányzat kiadványából. Ráadásul éppen a szegediek pénzéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.