A nemzeti jogrendszer ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán vasárnap annak kapcsán, hogy egy francia magazin alapítójával beszélgetett.

“Aktuális témákról beszélgettem a francia Putsch közéleti magazin alapítójával, melynek köszönhetően a magyar kormány álláspontja már Franciaországban is megismerhetővé vált” – jelezte a bejegyzésben.

“Jogállamiság tekintetében nézőpontunk változatlan: a nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni” – fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd és az alkotmányos identitás elismerése építhet bizalmat Európa országai között.

“Magyarország éppen ezért nem bírál egyetlen tagállamot sem, de elvárjuk, hogy minket se támadjanak” – írta Varga Judit a Facebook-oldalán.

Előző sztori

Bravúrdöntetlen a feljutásra pályázó Gyirmót ellen

Következő sztori

Nem eresztik szélnek az iskolaőröket