40 milliós kárt okoztak a városnak, de milliókat követeltek lapunktól, amiért megmutattuk az arcukat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen is elítélte Botka László kollégáit a bíróság, amiért 40 milliós kárt okoztak; milliókat kell emiatt fizetniük, de a börtönt megúszták. A pénz egy részét azonban a sajtóval – részben velünk fizettetik ki, miután a Szegedi Ítélőtábla így döntött.

Évekig húzódott az úgynevezett szegedi VIP-parkolóbérletekkel kapcsolatos ügy, végül a napokban jogerős ítélettel zárult. A Gyulai Törvényszék kimondta: 40 millió forintos kárt okoztak a vádlottak a szegedi parkolási rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek, mert olyanoknak is adtak a bérletekből, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. Ezért hűtlen kezelés miatt jogerősen is elítélte a bíróság

  • a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét (neki 2 milliót kell fizetnie);
  • Szeged egykori címzetes főjegyzőjét, Mózes Ervint (neki 2,25 milliót kell fizetnie)
  • és Botka László polgármester kabinetfőnökét, Kalmár Gábort (neki 1,5 milliót kell fizetnie).

Összesen tehát 5,75 milliót kell fizetniük; de a pénz egy jó részét mégis a sajtóval – velünk – „fizettetik” meg.

Miért kell fizetnünk?

A rövid válasz az, hogy azért, mert megmutattuk az ügyben érintettek arcát; mégpedig olyan tárgyalótermi fotókon, ahol ők ezt megtiltották. Ezzel pedig a Szegedi Törvényszék, majd a Szegedi Ítélőtábla szerint is megsértettük a „képmáshoz fűződő személyiségi jogaikat”. Így most fizetnünk kell összesen 3 millió forintot, plusz az aprót (1 milliót Mózes Ervinnek, 1 milliót Kalmár Gábornak és 1 milliót Solymos Lászlónak). Érdekesség, hogy a Délmagyarnak is fizetnie kell ugyanezért, de nekik „csak” 200 ezer forintot Mózes Ervinnek és Solymosnak.

Máig a posztjukon maradhattak

Az ellenzék tiltakozása ellenére sem Botka Lászlót, sem a Szegedi Vízmű vezetését nem zavarja, hogy kollégáikat elítélte a bíróság. Kalmár Gábor továbbra is a szegedi polgármester mellett maradhat és mélyen hallgat ügyében a polgármester; míg Mózes Ervin a Szegedi Vízmű Igazgatósági elnökeként tehet el tetemes közpénzt ezek után is.

Szegeden tehát a 40 milliós károkozás ellenére továbbra is betölthetik korábbi tisztségeiket az elítélt potentátok; de egy-egy, róluk készült tárgyalótermi fotó és annak nyilvánosságra hozása milliós büntetést von maga után!

Előző sztori

Újabb adag orosz vakcina érkezett Szegedre

Következő sztori

Megkongatták a vészharangot, soha ennyien nem voltak még kórházban