Balhé

40 milliós kárt okoztak a városnak, de milliókat követeltek lapunktól, amiért megmutattuk az arcukat!

40 milliós kárt okoztak a városnak, de milliókat követeltek lapunktól, amiért megmutattuk az arcukat!

2021. március 9., kedd
40 milliós kárt okoztak a városnak, de milliókat követeltek lapunktól, amiért megmutattuk az arcukat!

Évekig húzódott az úgynevezett szegedi VIP-parkolóbérletekkel kapcsolatos ügy, végül a napokban jogerős ítélettel zárult. A Gyulai Törvényszék kimondta: 40 millió forintos kárt okoztak a vádlottak a szegedi parkolási rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek, mert olyanoknak is adtak a bérletekből, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. Ezért hűtlen kezelés miatt jogerősen is elítélte a bíróság

  • a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét (neki 2 milliót kell fizetnie);
  • Szeged egykori címzetes főjegyzőjét, Mózes Ervint (neki 2,25 milliót kell fizetnie)
  • és Botka László polgármester kabinetfőnökét, Kalmár Gábort (neki 1,5 milliót kell fizetnie).

Összesen tehát 5,75 milliót kell fizetniük; de a pénz egy jó részét mégis a sajtóval – velünk - „fizettetik” meg.

Miért kell fizetnünk?

A rövid válasz az, hogy azért, mert megmutattuk az ügyben érintettek arcát; mégpedig olyan tárgyalótermi fotókon, ahol ők ezt megtiltották. Ezzel pedig a Szegedi Törvényszék, majd a Szegedi Ítélőtábla szerint is megsértettük a „képmáshoz fűződő személyiségi jogaikat”. Így most fizetnünk kell összesen 3 millió forintot, plusz az aprót (1 milliót Mózes Ervinnek, 1 milliót Kalmár Gábornak és 1 milliót Solymos Lászlónak). Érdekesség, hogy a Délmagyarnak is fizetnie kell ugyanezért, de nekik „csak” 200 ezer forintot Mózes Ervinnek és Solymosnak.

Máig a posztjukon maradhattak

Az ellenzék tiltakozása ellenére sem Botka Lászlót, sem a Szegedi Vízmű vezetését nem zavarja, hogy kollégáikat elítélte a bíróság. Kalmár Gábor továbbra is a szegedi polgármester mellett maradhat és mélyen hallgat ügyében a polgármester; míg Mózes Ervin a Szegedi Vízmű Igazgatósági elnökeként tehet el tetemes közpénzt ezek után is.

Szegeden tehát a 40 milliós károkozás ellenére továbbra is betölthetik korábbi tisztségeiket az elítélt potentátok; de egy-egy, róluk készült tárgyalótermi fotó és annak nyilvánosságra hozása milliós büntetést von maga után!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.