/

16 éves fiatal is elhunyt a koronavírus miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Óriási tempóban halad előre a járvány itthon és Európában is - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

16 éves a legfiatalabb áldozat

A szakember arról is beszélt, hogy a 130 áldozat között volt olyan, akinél nagyon gyorsan zajlott le a betegség. Sajnos meghalt egy 16 éves fiatal is, neki is volt egy súlyos alapbetegsége – tette hozzá.

Bele kell-e nyugodni, hogy ilyen sokan meghalnak? Müller szerint nem, mert itt van már a vakcina, amivel meg lehet előzni a fatális eseteket. Mindenki a bizonyítékokon alapuló információknak higgyen – tette hozzá. Az oltások felgyorsításának a lényege, hogy mindenkit megmentsenek a halálos kimeneteltől.

A járvány harmadik hullámában a legelső szempont, hogy a súlyos esetek számát csökkentsék. 6000 fölött van a kórházban ápoltak száma – mondta Müller. 541-en vannak lélegeztetőgépen. Ha meghívást kapunk az oltásra, akkor ne hezitáljunk, mert valamennyi oltóanyag megvéd minket a súlyos lefolyástól.

 Már 5 esetben mutatták ki a dél-afrikai mutánst

A brit mutáns okozza a mostani felfutást. A dél-afrikai mutánst már 5 esetben azonosították – mondta a tiszti főorvos. Ezek mind-mind arról tájékoztatnak minket, hogy egyre több fertőzöttre kell számítani.

Új utazási rendelkezések

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, hogy

új rendelkezések léptek életbe a külföldi utazások esetében, főleg az üzleti célokat tekintve. Minden beérkező ember automatikusan hatósági házi karanténba kerül. Kivételt az uniós utak és az Egyesült Királyságba képező utak képeznek.

Az is mentesül a karantén alól, aki az USA-ból, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Izrael, Indonézia, Korea, Szingapúr, Törökország és Ukrajna felől érkezik.

100-an szegték meg a maszkviselési szabályokat hétfőn – mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy a vendéglátóhelyek esetében nem kellett hétfőn intézkedni.

Több mint 300-an szegték meg a kijárási tilalmat hétfőn. Kiss Róbert elmondta, hogy Budapesten egy étteremben 21 emberrel szemben intézkedtek, mert nem viseltek maszkot, és megszegték a rendezvénytilalmat is. Helyszíni bírságot szabtak ki, és feljelentéseket tettek.

(M1, Hír TV)

Előző sztori

VÉGE a kamunak? Magyarországra is jönnek a Facebook tényellenőrei

Következő sztori

Eltűnt egy 70 éves asszony Makóról

Legutóbbi hasonló cikkek