Közélet

16 éves fiatal is elhunyt a koronavírus miatt

16 éves fiatal is elhunyt a koronavírus miatt

2021. március 2., kedd
16 éves fiatal is elhunyt a koronavírus miatt

16 éves a legfiatalabb áldozat

A szakember arról is beszélt, hogy a 130 áldozat között volt olyan, akinél nagyon gyorsan zajlott le a betegség. Sajnos meghalt egy 16 éves fiatal is, neki is volt egy súlyos alapbetegsége - tette hozzá.

Bele kell-e nyugodni, hogy ilyen sokan meghalnak? Müller szerint nem, mert itt van már a vakcina, amivel meg lehet előzni a fatális eseteket. Mindenki a bizonyítékokon alapuló információknak higgyen - tette hozzá. Az oltások felgyorsításának a lényege, hogy mindenkit megmentsenek a halálos kimeneteltől.

A járvány harmadik hullámában a legelső szempont, hogy a súlyos esetek számát csökkentsék. 6000 fölött van a kórházban ápoltak száma - mondta Müller. 541-en vannak lélegeztetőgépen. Ha meghívást kapunk az oltásra, akkor ne hezitáljunk, mert valamennyi oltóanyag megvéd minket a súlyos lefolyástól.

 Már 5 esetben mutatták ki a dél-afrikai mutánst

A brit mutáns okozza a mostani felfutást. A dél-afrikai mutánst már 5 esetben azonosították - mondta a tiszti főorvos. Ezek mind-mind arról tájékoztatnak minket, hogy egyre több fertőzöttre kell számítani.

Új utazási rendelkezések

Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, hogy

új rendelkezések léptek életbe a külföldi utazások esetében, főleg az üzleti célokat tekintve. Minden beérkező ember automatikusan hatósági házi karanténba kerül. Kivételt az uniós utak és az Egyesült Királyságba képező utak képeznek.

Az is mentesül a karantén alól, aki az USA-ból, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Izrael, Indonézia, Korea, Szingapúr, Törökország és Ukrajna felől érkezik.

100-an szegték meg a maszkviselési szabályokat hétfőn – mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy a vendéglátóhelyek esetében nem kellett hétfőn intézkedni.

Több mint 300-an szegték meg a kijárási tilalmat hétfőn. Kiss Róbert elmondta, hogy Budapesten egy étteremben 21 emberrel szemben intézkedtek, mert nem viseltek maszkot, és megszegték a rendezvénytilalmat is. Helyszíni bírságot szabtak ki, és feljelentéseket tettek.

(M1, Hír TV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.