Kultúra

Újabb szegedi sikerdarab költözik az internetre

Újabb szegedi sikerdarab költözik az internetre

2021. február 11., csütörtök
Újabb szegedi sikerdarab költözik az internetre

Közös élményt ajándékozni párunknak Valentin-napon is a legjobb választás, főleg, ha az egy felejthetetlen nyári színházi este. Immár hagyomány, hogy az év legszerelmesebb napján a Szabadtéri különlegességekkel készül közönségének, ezúttal egy igazi színháztörténeti kuriózumot költöztetnek az online térbe.

A járványhelyzet okozta megváltozott körülmények a tavalyi évadban új lehetőségeket adtak a fesztiválnak, így került színre az elmúlt évek egyik legfontosabb előadása, az AKÁRKI. A produkció - mely az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ – a Szabadtéri életében is kiemelten fontos, hiszen az előképének számító salzburgi dóm előtti játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre. A főszerepekben két Kossuth-díjas művész, Zsótér Sándor és Hegedűs D. Géza látható, a további szerepeket a Szabadtérihez több szálon kötődő ismert szegedi színészek játsszák, a rendező Bodolay Géza.

A különleges mű hátterét az ikonikus székesegyház adta, a színészek a szöveg erejével, őszinteségükkel és eszköztelenségükkel kellett, hogy megteremtsék a Szabadtérire jellemző varázslatos atmoszférát.

A páratlan nyári színházélmény február 14-től egy hétig, február 21-ig látható online. Jegyek EZEN A LINKEN érhetőek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.