Közélet

Új kiadványokkal állt elő a Móra-múzeum

Új kiadványokkal állt elő a Móra-múzeum

2021. február 4., csütörtök
Új kiadványokkal állt elő a Móra-múzeum

Az elmúlt hónapokban két múzeumi kiadvány is megjelent Szegeden, amelyek egy-egy kiemelkedő városi személyiséghez kötődnek.

Nagy Ádám numizmatikus 75. születésnapját köszönti a tizennyolc tanulmányból álló numizmatikai kötet, amelynek címe: „… mert a gyökér a fa, s nem a korona.” Nagy Ádám 1978-től kezdve dolgozott Szegeden egészen nyugdíjba vonulásáig. A Móra Ferenc Múzeum munkatársaként nem csak numizmatikai kutatások és kiadványok fűződnek nevéhez, hanem múzeumelméleti, múzeumtörténeti munkássága is említésre méltó. Mindemellett több, mint száz kiállítás szervezésében is közreműködött. Magánszemélyként gyűjt mindent, ami a Himnusszal és Szózattal, illetve szerzőikkel kapcsolatos.

A Kass János bibliográfia harmadik kötete méltó módon zárja le a legendás grafikus bibliográfiai tételeinek összegyűjtését. Alkotásainak listája, a róla megjelent írások, tudósítások lejegyzése így válik teljessé: összesen immáron három kötet fogja át Szeged ikonikus művészének teljes életét, szakmai pályafutását. A kiadvány a bibliográfia mellett bemutatja a 2016-ban alakult Kass János Baráti Kör működését, tevékenységét és eredményeit. A visszaemlékezések után pedig elolvashatóak a legendás grafikus ravatalánál elhangzott búcsúbeszédek is.

(Forrás:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.