Krimi

Testvérét akarta megkopasztani egy vásárhelyi férfi

Testvérét akarta megkopasztani egy vásárhelyi férfi

2021. február 12., péntek
Testvérét akarta megkopasztani egy vásárhelyi férfi

A vádirat szerint a vádlott a reggeli órákban megjelent az egyik belvárosi pénzintézet fiókjában. Az eljáró ügyintézővel közölte, hogy a banknál vezetett számlájáról 70 000 Ft-ot kíván felvenni. Ennek érdekében átadta neki a testvére nevére kiállított személyi igazolványt és lakcímkártyát, illetve átnyújtott egy pénzfelvételre vonatkozó pénztárbizonylatot is, amelyen testvére nevét valótlanul ő írta alá.

Az ügyintéző észlelte, hogy a számla tulajdonosának aláírása eltér a bizonylaton szereplő aláírástól, így a pénz kifizetését megtagadta. Kifizetés esetén a bankot – üzletszabályzata alapján – a számlatulajdonos felé kártalanítási kötelezettség terhelte volna.

A férfit a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség csalás vétségének kísérletével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.