Sport

Századszor nyert a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában

Századszor nyert a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában

2021. február 11., csütörtök
Századszor nyert a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában

A szegediek legutóbb szombaton a PSG ellen 32-29-es vereséget szenvedtek hazai pályán, a keddre tervezett Elverum elleni idegenbeli mérkőzése a norvég járványügyi előírások miatt elmaradt. A Porto két BL meccsen van már túl idén, a Vardar ellen otthon nyertek 27-24-re, a Kielcétől kedden idegenben kaptak ki 32-30-ra. Keddi hír, hogy EHF döntése alapján A MOL-Pick Szeged biztosan az egyenes kieséses szakaszban folytathatja majd a küzdelmeket. A hazaiak keretéből hiányzott Luka Stepancic, akik közel egy év kihagyás után a PSG ellen tért vissza-a mérkőzés televíziós közvetítéséből derült ki, hogy Achilles-ín sérülése van.

Jó védekezésére, és Mirko Alilovic védéseire alapozva a Szeged fokozatosan növelte előnyét, és a 11. perc elején már 7-3-ra vezetett. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hazaiak egy 4-1-es sorozattal tovább növelték a különbséget, és magabiztos vezetéssel vonulhattak a szünetre. Bánhidi Bence világbajnoki formában játszott-az első játékrészben hét kísérletből 6 gólt szerzett, mellette Jonas Kallman is jól játszott és 4 gólt szerzett (18-12).

Az első játékrész statisztikája

A szünetre is maradt esemény-több hazai játékos is maradt melegíteni a pályán, egy lövés pedig elvitte a hüvelykujját. A kapus fájdalmas arccal ült vissza a kispadra és kötést kapott a sérült testrészére.

A szünetre is maradt esemény-több hazai játékos is maradt melegíteni a pályán, egy lövés pedig elvitte a hüvelykujját. A kapus fájdalmas arccal ült vissza a kispadra és kötést kapott a sérült testrészére.

A második félidő elején megmaradt a magabiztosság a szegediek játékában, tartani is tudták az különbséget. A félidő felénél azonban kisebb hullámvölgybe került a MOL-Pick Szeged, így a 46. percben Juan Carlos Pastornak időt kellett kérnie. Sikerült rendezni a sorokat, Mirko Alilovic bravúrja is segítettek és 10 perccel a vége előtt már megint 5 volt közte.

A hajrára már nem is maradt kérdés, a szegediek az egy apró megingástól eltekintve magabiztosan szerezték meg az idénybeli harmadik BL győzelmüket.

A szegedieknek ez volt a 100. győzelmük a Bajnokok Ligájában!

Juan Carlos Pastor: – Nagyon jól kezdtünk: a védekezésünk kitűnő volt, lerohanásból könnyű gólokat szereztünk. Hiába ismerjük a Porto hét a hat elleni játékát, mindig nehéz ellene védekezni, a legtöbbször mi adtunk esélyt a felzárkózásra. Örülök, hogy végig megőriztük az előnyünket, ám sajnálom, hogy nem tudtunk hat góllal nyerni, ami jól jött volna az összevetésben. 
Magnus Andersson: – 
Megérdemelten nyert ellenfelünk. Az első félidőben több tiszteletet vártam volna a csapatomtól, a játékosaim nem igazán tudtak mit kezdeni Bánhidi Bencével. A szünet után már megmutattuk igazi arcunkat, de amikor közelebb kerülhettünk volna, hibáztunk. A Szegednek szerintem nagy esélye van, hogy bejusson a kölni négyes döntőbe.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport 11. FORDULÓ
Mol-Pick Szeged–FC Porto (portugál) 35–31 (18–12)

Szeged, zárt kapuk mögött. Vezette: Horácek, Novotny (csehek)
SZEGED: ALILOVIC – Sostaric 1, KASPÁREK 6, BOMBAC 4, BÁNHIDI 6, Bodó 1, J. KÄLLMAN 7. Csere: Gaber, Mackovsek 3, J. Canellas 1, M. Stranovsky, B. RADIVOJEVICS 6 (4). Edző: Juan Carlos Pastor
PORTO: Mitrevszki – A. Rodrigues 4 (4), Silva De Borges 3, Salina Amador, ITURIZZA 3, André Gomes 1, Branquinho 2. Csere: QUINTANA (kapus) 1, Martins Soares 3, SILVA SOUSA 6, SPÄTH 3, Alves 1, Magalhaes 3, L. Fernandes 1. Edző: Magnus Andersson

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.