Videó!

Rovó László: “Az SZTE érdekei a legfontosabbak a modellváltás során”

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hír TV Magyarország élőben című szerda esti műsora Szegedre kapcsolt, amely során a Szegedi Tudományegyetem rektorával, Rovó Lászlóval beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Pécsett és Szegeden is megszavazták az egyetemek modellváltását. Szegeden volt tanárok, diákok tüntettek az átalakítás ellen azért, mert attól tartanak, hogy az autonómia és a szabadság csorbulni fog.

„Közel egy napos tárgyalás után nyugodtan elmondhatom, hogy nagyon biztató híreket kaptunk a kormánybiztos úrtól és szinte biztos vagyok benne, hogy ezek a tárgyalások, amiket most itt elindítottunk, megfelelő eredménnyel fognak járni.”

– jegyezte meg Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Íme az interjú:

Stumpf István is megszólalt a műsorban. Szerinte a magyar felsőoktatást olyan helyzetbe lehet és kell hozni, amellyel versenyképes lesz és a digitális korban, a globális világban azt a nemzeti kincset, amit az egyetemek jelentenek, azt termőre tudja fordítani – jelentette ki a felsőoktatási modellváltást koordináló kormánybiztos a Hír TV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában.

Videó!
Előző sztori

Stumpf István harc nélkül vezényelné le az egyetemek modellváltását

Következő sztori

Már HD minőségben is fogható a Hír TV! – Szeretne tisztán látni?