/

Orvostörténeti esemény zajlott Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egykori mesterének, a 100. életévébe lépett Prof. Dr. Varró Vincének adta be az oltást február 26-án Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója. Az orvostörténeti eseményen elhangzott: sokak számára jelenthet példát, hogy Varró Vince professzor - vállalva a nyilvánosságot is – felelősségteljesen kérte a koronavírus elleni oltást.

Életének 100. életévében vette fel február 26-án a koronavírus elleni második körös vakcinát Dr. Varró Vince emeritus professzor, a belgyógyászat és a gasztroenterológia hazai és nemzetközi hírű, iskolateremtő szaktekintélye.

A Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinika egykori vezetője (1972-1991) személyesen jelent meg a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Rendelőintézet oltópontján. Itt Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Belgyógyászati Klinika igazgatója, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke adta be egykori mesterének az oltóanyagot. – Óriási megtiszteltetés számomra, hogy tanszéki elődömnek én adhattam be a vakcinát – fogalmazott Prof. Dr. Lengyel Csaba.

Varró Vince professzor az oltást követően elmondta, hogy az első vakcinázás után nem érzett semmilyen mellékhatást, a lehetőségekhez képest kiválóan érzi magát. Arra a kérdésre, hogy miért tartja fontosnak az oltás kérését, azt felelte: „Ez természetes, minél többen oltassák be magukat. Enélkül semmi esélyünk arra, hogy legyőzzük a vírus terjedését.”

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Gyermekrajzokat díjaztak a kisteleki rendőrök

Következő sztori

Elmarad a MOL-Pick Szeged Elverum elleni meccse, de megkapja a két pontot

Legutóbbi hasonló cikkek