Sport

Olasz Anna a tavalyinál is jobb formában várja a kvótaszerző versenyt

Olasz Anna a tavalyinál is jobb formában várja a kvótaszerző versenyt

2021. február 16., kedd
Olasz Anna a tavalyinál is jobb formában várja a kvótaszerző versenyt

Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest még jobb formában várja Olasz Anna a nyíltvízi úszók olimpiai kvalifikációs viadalát, amelyet májusban rendeznek a Japánban. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes szegedi úszó az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, nemrég tértek haza Bulgáriából, ahol öt héten keresztül magaslati edzőtáborban vettek részt. Mint mondta, ez a hely évek óta állandó része a felkészülésnek, a komoly mentális és fizikai kihívás jelentő edzőtábor ugyanakkor ezúttal különösen jól sikerült, mivel örültek neki, hogy a negatív koronavírusteszt után szabadon tréningezhettek.

A 27 éves versenyző jelenleg a márciusban, Dohában sorra kerülő világkupa-versenyre készül, amely a májusi megmérettetés előtt gyakorlatilag az egyetlen olyan viadal lesz, ahol a világ élmezőnye összemérheti erejét. Hozzátette, a Fukuokában sorra kerülő versenyt megelőzően ott lesz a budapesti Európa-bajnokság is, de az annyira közel van az ötkarikás viadalhoz, hogy csak "finomhangolásra van lehetőség".

Olasz Anna elmondta, a tokiói olimpia elhalasztása nem befolyásolta negatívan a felkészülését, sőt, így egy évvel tovább tudott készülni és jobb formában van, mint tavaly. Mivel a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon a nőknél nem került magyar a legjobb tíz közé, így a május 30-án, Fukuokában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs viadalon ketten indulhatnak majd és közülük egy szerezhet kvótát. Ehhez a legjobb kilencben kell végezni, vagy utána a legjobb európainak kell lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.