Megugrott az új fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
1862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte csütörtökön a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt 97 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 444 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 287 134 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 297 főre csökkent. 3799 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 294 624 fő kapott oltást, közülük 117 368 fő már a második oltását is megkapta. 

Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége mától oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket és a 60 év alatti krónikus betegeket. Az ehhez szükséges vakcinákat már kiszállították. Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdik a krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket. Ma újabb AstraZeneca és Moderna-vakcina szállítmányok várhatók.

A járványt sikerült megfékezni a következetes védekezésnek köszönhetően, de az adatok stagnálnak, ez arra figyelmeztet, hogy óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket, emellett azon dolgozik, hogy minél több vakcina álljon rendelkezésre, hogy minél több embert be lehessen oltani, és megkezdődhessen a korlátozások feloldása.  A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez hamarosan az emberek véleményét is kikéri egy online nemzeti konzultáción.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (70 845) és Pest megyében (47 680) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Hajdú-Bihar (21 520), Borsod-Abaúj-Zemplén (21 399), Győr-Moson-Sopron (21 210) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (18 814). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (8449). Csongrád-Csanádban nyolcvankilenccel 17 293-ra emelkedett a fertőzöttek száma.  

Előző sztori

Újabb szegedi sikerdarab költözik az internetre

Következő sztori

Sok a disszonáns hang Szegeden az egyetem modellváltása kapcsán

Legutóbbi hasonló cikkek