Megérkezett az első szállítmány az oxfordi AstraZeneca-vakcinából

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2021. február 6. Kirakodják a teherautóból az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmányát a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. február 6-án. Az elsõ szállítmány több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendõ. A terv szerint ezt a vakcinát a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek kapják majd. MTI/Máthé Zoltán
Megérkezett az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Az első szállítmány – amely közúton érkezett a Hungaropharmához szombat reggel – több mint 20 ezer ember oltására lesz elegendő – hangzott el a műsorban. A terv szerint ezt a vakcinát a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek kapják majd.

Ezt a vakcinát a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet előbb engedélyezte, mint az Európai Gyógyszerügynökség. Ezzel az oltási munkacsoport már három vakcinával számol.

A vakcina előnye, hogy viszonylag könnyen tárolható és szállítható, könnyebben mint az addig használt vakcinák, mivel normál hűtött körülmények, 2 és 8 fok között lehet tárolni, szállítani.

Ebből az oltóanyagból is két adagra van szükség, a másodikat az első oltás után 4-12 héttel lehet beadni.

Magyarország 6 540 000 adagot kötött le ebből a vakcinából, ez 3 270 000 ember oltására elég – ismertették a műsorban.

MTI

Előző sztori

Közel 50 új fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Mutyit sejtenek a háttérben a Cserepes sori árusok, nem is kicsit!